Seimas spręs, ar mažinant PVM atverti kelią odontologijos paslaugų pigimui

Seimas spręs, ar mažinant PVM atverti kelią odontologijos paslaugų pigimui

Seimui siūloma visoms odontologijos medžiagoms, priemonėms, instrumentams bei aparatams nuo 2019 metų kovo nustatyti lengvatinį pridėtinės vertės mokesčio (PVM) lengvatą. Vietoj dviejų tarifų – 5 ir 21 proc., būtų taikomas 9 proc. mokestis. 

Tokią Pridėtinės vertės mokesčio įstatymo pataisą ketvirtadienį Seimui pristatys jos iniciatoriai. Vienas iš jų, Sveikatos reikalų komiteto narys konservatorius Antanas Matulas mano, kad iki 9 proc. sumažintas PVM atpigins odontologų paslaugas.  

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga neprieštarautų mažesniam PVM odontologijos vaistams, tik abejoja, ar tuo nebus piktnaudžiaujama ir dėl  lengvatos taikymo odontologijos paslaugos žmonėms nepigs.

Dabar 5 proc. PVM tarifas taikomas daliai odontologijos priemonių. 

Lietuvos sveikatos mokslų universitetų tyrimai rodo, kad profilaktiškai burnos sveikatą tikrinasi kas ketvirtas gyventojas, o beveik 12 proc. 20–29 metų žmonių to nedaro dėl didelių kainų.

Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder