Šalia Vaikų ligoninės - statybų aikštelė

Šalia Vaikų ligoninės - statybų aikštelė

Jei niekas nesutrukdys, iki kitų metų vasaros J. Karoso g. 12 turėtų iškilti nauja, tiek personalui, tiek pacientams patogi vaikų poliklinika.

Klaipėdos vaikų ligoninės vadovas Virginijus Žalimas sakė, kad pandemija kai kuriuos darbus buvo šiek tiek sustabdžiusi, bet dabar viskas juda pagal planą.

Kitoje J. Karoso gatvės pusėje esanti dabartinė vaikų poliklinika netenkina šių dienų poreikių, tad naujame pastate bus nuovažos, liftai, vaikų vystymo kambariai, patalpos vežimėliams ir t. t.

"Naują polikliniką jungsime su ligoninės pastatu, dėl to bus geriau ir specialistams, ir pacientams, nes nereikės eiti per lauką", - anksčiau apie laukiamus pokyčius pasakojo V. Žalimas.

Suprojektuotas 4 aukštų su rūsiu gydymo paskirties pastatas. Numatoma, kad rūsyje bus techninės ir pagalbinės patalpos, personalo rūbinė, dušai, tualetai.

Pirmame aukšte bus registratūra, administracinės patalpos, mamos ir vaiko kambarys ir kt. Į patalpas ves automatinės durys.

Antrame aukšte įsikurs konsultuojantys gydytojai, bus procedūriniai kabinetai, pagalbinės ir techninės patalpos, trečiame aukšte bus konsultaciniai kabinetai ir vaikų raidos sutrikimų ankstyvosios reabilitacijos kabinetai.

Trečiame aukšte bus ir jungiamoji galerija, per kurią bus galima pasiekti Klaipėdos vaikų ligoninės pagrindinio pastato antrą aukštą.

Ketvirtame naujosios poliklinikos aukšte turėtų būti konsultaciniai ir specialistų kabinetai, personalo poilsio patalpa ir kt.

Iš viso bus 28 konsultaciniai kabinetai, keli procedūriniai kabinetai, 11 tualetų.

Projekto vertė - daugiau nei 2,3 mln. eurų, didžioji dalis finansuojama Europos Sąjungos fondų lėšomis.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder