Respublikinėje Klaipėdos ligoninėje - ypatingas metas

Respublikinėje Klaipėdos ligoninėje - ypatingas metas

"Galima sakyti, kad tai mūsų gydymo įstaigos Didysis penktadienis", - džiaugdamasis naujosiomis Skubios pagalbos skyriaus patalpomis, penktadienį kalbėjo Respublikinės Klaipėdos ligoninės vadovas Romaldas Sakalauskas.

Penktadienį čia susirinkęs gausus būrys ligoninės profesionalų minėjo artėjančias Velykas ir džiaugėsi, kad čia besigydantys pacientai jas galės pasitikti ypatingoje vietoje, kartu su savo artimaisiais.

Duris atvėrė ypatinga vieta

R. Sakalauskas kvietė visus pasisvečiuoti naujame Skubios pagalbos skyriuje įrengtoje ir penktadienį duris lankytojams atvėrusioje ligoninės poilsio zonoje.

"Ši vieta nepanaši į jokią kitą, esančią uostamiestyje. Ją kūrėme remdamiesi gerąja praktika Europos ligoninėse, kuriose patalpos pritaikytos įvairiems poreikiams, taip pat - ir poilsio, pasibuvimo kartu.

Norime, kad čia žmogus jaustųsi nesusigūžęs, laisvas, įvertintas. Juk kitose ligoninėse būna mažai vietos, ploto, o štai čia galima prisėsti ir atsipalaiduoti.

Po sunkių traumų ir išgyvenimų čia atėjęs pacientas gali iš naujo „surinkti" save, pagalvoti, kaip toliau klostys savo likimą", - nuostabioje poilsio zonoje apsilankiusiems ir jaukų jos interjerą išvydusiems žurnalistams pasakojo R. Sakalauskas.

Dėkojo tiems, kurie išgelbėjo gyvybę

Respublikinės Klaipėdos ligoninės vadovas R. Sakalauskas, kreipdamasis į šventiškai nusiteikusius medikus, sveikino juos laukiant Velykų ir pasitikus tokį gražų Didžiojo penktadienio rytą.

Jis kalbėjo, kad tokios akimirkos, kai visi gali susiburti, turėtų tapti tradicija. "Kamerinio orkestro muzikos garsai, juokas, šypsenos laisvomis ligoninės gyvenimo akimirkomis gali visus atpalaiduoti, leidžia lengviau atsikvėpti", - pabrėžė R. Sakalauskas, pristatydamas ypatingą svečią - kunigą Viktorą Daujotį.

Dvasininkas prisipažino, kad prieš kelerius metus gyvenimas jam metė tikrą iššūkį - jis pateko į šios ligoninės Reanimacijos skyrių.

"Sakau Ačiū jums visiems, kurie mane išgelbėjote", - jautrius žodžius susirinkusiems gydytojams ir slaugytojams ištarė V. Daujotis.

"Artėjančių Velykų proga linkiu personalui, kad tai būtų graži tikėjimo ir šeimos šventė, kad namuose ir bendruomenėje būtų supratimo ir įsiklausymo. Medikai yra tie, kurie padeda kartu mums nešti gyvenimo kryžių ir rūpinasi mūsų sveikata, gerove. Mes, pacientai, esame jiems už tą rūpestį dėkingi. Žmonės, kurie meldžiasi už į ligoninę patekusius savo artimuosius, turėtų pasimelsti ir už gydytojus", - sakė kunigas.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder