Ragina vengti eilių ir vaikų sveikatą tikrinti jau dabar

Ragina vengti eilių ir vaikų sveikatą tikrinti jau dabar

Specialistai tėvus ragina nelaukti rugsėjo ir dar nepasibaigus vasarai pasirūpinti vaikų sveikatos profilaktiniu patikrinimu ir Vaiko sveikatos pažymėjimu. Kad nesusidarytų didelės eilės, tėvams jau dabar reikia užregistruoti vaiką profilaktiniam sveikatos patikrinimui pas savo šeimos gydytoją bei odontologą.

Kasmet ikimokyklinio ir mokyklinio amžiaus vaikų tėvai privalo pasirūpinti vaikų sveikatos patikra ir prasidėjus mokslo metams, ugdymo įstaigai pateikti Vaiko sveikatos pažymėjimą. Pasak Valstybinės ligonių kasos specialistų, reikia iš anksto užsiregistruoti pas savo šeimos gydytoją ir odontologą.

 

Nurodytu laiku į sveikatos priežiūros įstaigą atvykusį vaiką iki 16 metų turi lydėti vienas iš tėvų arba teisėtų globėjų, kurių sutikimo reikia norint patikrinti vaiko sveikatą. Nei profilaktinė apžiūra, nei gydytojo išduotas Vaiko sveikatos pažymėjimas šeimai nieko nekainuoja, nes šios išlaidos apmokamos Privalomojo sveikatos draudimo fondo lėšomis.

Profilaktiškai tikrintis sveikatą ir apsilankyti pas šeimos gydytoją bei odontologą privaloma visiems vaikams iki 18 metų.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder