Pritarta Vaikų ligoninės plėtrai

Pritarta Vaikų ligoninės plėtrai

Miesto politikai palaimino Klaipėdos vaikų ligoninės plėtros planus - statyti naują pastatą ir privačios bendrovės lėšomis įrengti reikalingą magnetinio rezonanso tyrimų kabinetą.

Vaikų ligoninė prašė leisti pakeisti pastato J. Karoso g. 12 paskirtį iš administracinės į gydymo, pastatyti naują Konsultacinės poliklinikos pastatą, kuris būtų sujungtas su pagrindiniu ligoninės pastatu, įsigyti baldų ir medicininės įrangos. Sveikatos apsaugos ministerija šiam projektui skyrė daugiau nei 1,5 mln. eurų iš Europos Sąjungos struktūrinių fondų. Ligoninė Savivaldybės prašė padengti netinkamas finansuoti projekto išlaidas - iki 50 tūkst. eurų.

Taip pat svarstytas ir kitas ligoninės prašymas - leisti patalpų nuomos magnetinio rezonanso paslaugoms teikti konkurse laimėjusiai UAB "Affidea Lietuva" savo lėšomis atlikti aktų salės ir sandėlio K. Donelaičio g. 5 rekonstrukciją pristatant papildomą aukštą. Ten būtų įrengtas magnetinio rezonanso tyrimų kabinetas.

Tarybos narė Nina Puteikienė teigė mananti, kad tai pabrangins paslaugas regiono vaikams ir abejojo, ar tikrai reikia pirkti tokią brangią techniką, kai magnetinio rezonanso aparatus turi kitos miesto ligoninės.

Tarybos narys, medikas Artūras Razbadauskas kolegoms politikams sakė, kad Lietuvoje 15 sveikatos priežiūros įstaigų magnetinio rezonanso aparatus įsigijo bendradarbiaudamos su privačiomis įmonėmis, nes aparatas kainuoja iki 2 mln. eurų ir paprastai yra neįperkamas ligoninėms.

Suteikus galimybę pasisakyti, Vaikų ligoninės vyr. gydytoja Klaudija Bobianskienė aiškino, kad vaikams paslauga reikalinga, o eilės kitose miesto ligoninėse laukiant šio tyrimo yra labai ilgos - vaikui tyrimo tenka laukti 2 mėnesius.

N. Puteikienei nepatiko ir tai, kad UAB "Affidea Lietuva" būsimame kabinete teiks mokamas paslaugas. K. Bobianskienė nurodė, kad vaikams visos paslaugos yra nemokamos, o kitiems asmenims magnetinio rezonanso tyrimo išlaidos padengiamos Privalomojo sveikatos draudimo fondo lėšomis, jei asmuo turi siuntimą.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder