Podagra ir jos simptomai

Podagra ir jos simptomai

Kai kas nors siejama su karaliais, paprastai tie dalykai būna pozityvūs. Tačiau podagra, nors ir siejama su valdovais, yra liga. Podagra simptomai – šitaip guglina žmonės, norintys surasti informacijos apie „karalių ligą“.

Rizikos veiksniai

Apie simptomus pakalbėsime, bet pirmiausia – apie priežastis. Teigiama, kad podagra dažniausiai būdinga vidutinio amžiaus vyrams, kurių gyvenimo būdas nejudrus. Taip pat išskiriama sąsaja tarp ligos ir maisto bei alkoholio. Reikėtų saikingai vartoti patiekalus, gausius purininių medžiagų. Pavyzdys – riebi mėsa. O alkoholis, kaip ir daugeliu kitu atvejų, anaiptol nesuteikia naudos.

Reikia paminėti ir tai, kad liga gali būti paveldima. Visgi randama informacijos, jog tokie atvejai reti.

Dar apie riziką ir apie simptomus

Aptarus priežastis ir rizikos veiksnius – apie aktualias paieškų frazes ir apie rūpimus dalykus: podagra simptomai, priepuolio apibūdinimas.

Priepuolį lemia ne kas kita, o rizikos veiksniai, pavyzdžiui, didelis kiekis riebaus maisto ir alkoholis. Tačiau yra ir kitų priežasčių: specialistai priskiria badavimą, traumas ir kt. Kiekvienu konkrečiu atveju atsakytų gydytojas, nes situacijos išties individualios. Be minėtų faktorių, podagros simptomų atsiradimui įtakos gali turėti ir tam tikros naujai pradėtų vartoti vaistų rūšys.

Kaip pirmasis simptomas įvardijamas sąnario užgedimas.

Podagros priepuolis gali prasidėti be užuomazgų, įprastai pasitaiko nakties arba ankstyvo ryto metu, bet gali būti ir kitu laiku. Atsiranda stiprus skausmas, sąnarys ne tik sutinsta ar parausta, bet ir įkaista. Negana to, tikėtina aukštesnė kūno temperatūra, gali imti krėsti šaltis, pradėti skaudėti galvą. Yra ir miego sutrikimų tikimybė.

Priepuolio trukmė nesigydant – iki savaitės. Remiantis tendencijomis, antras priepuolis gali pasireikšti po 1–2 metų. Nekreipiant dėmesio ir nesikreipiant į gydytojus, priepuolių gausėja, jie trunka vis ilgiau. Todėl ne šiaip rekomenduojama, o privalu pasirodyti medikams.

Gydymas

Kaip ir kitos ligos, taip ir ši atrodo galinti užklupti iš įvairių pusių. Bet tai nereiškia, kad paskaičius internete porą straipsnių reikėtų įsibauginti. Atsakymas šiuo ir daugybe kitų atžvilgių – kreipimasis į atitinkamos srities gydytojus, o ne būrimas iš kavos tirščių, kaip mėgstama vaizdžiai sakyti.

O kaip gydoma? Priklausomai nuo situacijos, skiriamas vienoks ar kitoks režimas: dieta, fizioterapija, vaistai, sanatorija.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder