Per karantiną vaikų traumų sumažėjo kartais

Per karantiną vaikų traumų sumažėjo kartais

Priverstinis buvimas namuose turėjo ir teigiamos įtakos vaikų sveikatai. Gydytojai pastebi, kad per karantiną gerokai sumažėjo vaikų patiriamų traumų.

Klaipėdos vaikų ligoninės gydytojas ortopedas-traumatologas Džeraldas Kazys Sivickis sakė, kad paprastai žiemą ir vasarą gydomų pacientų skaičius skiriasi kartais.

Pavyzdžiui, žiemą Traumatologijos-ortopedijos skyriuje per mėnesį gydoma apie 60-80 mažųjų pacientų, vasarą šis skaičius būna apie 120.

Pasak gydytojo, nuo sezono nepriklauso sporto traumos, nes vaikai ir jaunimas yra aktyvūs. Jie sportuoja mokykloje per kūno kultūros pamokas, lanko krepšinio, futbolo, kovos menų ir kitas treniruotes, aktyviai leidžia laisvalaikį važinėdami dviračiais, riedučiais ir t. t.

Vis dėlto prasidėjus karantinui akivaizdžiai sumažėjo dėl sporto patiriamų traumų.

"Karantino metu vaikų traumų skaičius sumažėjo net 3-5 kartais, kadangi nevyko sporto treniruotės, varžybos, mokyklose nevyko kūno kultūros pamokos, neveikė pramogų vietos, pavyzdžiui, batutų parkai ir panašiai", - pabrėžė Dž. K. Sivickis.

Vis dėlto, pasak gydytojo, sušilus orams ir visiems palengva grįžtant prie įprasto gyvenimo, vaikai vėl grįžta prie įprastų pamokų ir aktyvaus laisvalaikio, tad vėl reikėtų būti budriems, pasirūpinti, kad vaikai sportuotų ir pramogautų saugiai.

 

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder