Pasveikinti Respublikinės Klaipėdos ligoninės slaugytojai

Pasveikinti Respublikinės Klaipėdos ligoninės slaugytojai

Penktadienio rytą Respublikinėje Klaipėdos ligoninėje (RKL) slaugytojai pradėjo nuotaikingai - minėdami savo profesinę šventę.

Tarptautinė slaugytojų diena minima gegužės 12 d. Kadangi ši diena sutampa su savaitgaliu, savo ligoninės slaugytojus RKL vadovybė pasveikino šiek tiek anksčiau.

Pasak RKL direktoriaus pavaduotojos Andželikos Zavackienės, 2019 metai yra išskirtiniai, nes jau pradedama ruoštis modernios slaugos pradininkės Florens Naitingeil 200-osioms gimimo metinėms, kurios bus minimos 2020 metais.

"Šie ir kiti metai yra dedikuoti slaugytojų profesijai, jos prestižui didinti ir parodyti slaugytojų žinias ir kompetencijas viešinant ir primenant, kad slauga yra be galo svarbi šiuolaikinėje sveikatos priežiūros sistemoje. Mes esame lygiaverčiai partneriai su gydytojais ir kitais komandos nariais", - kalbėjo A. Zavackienė.

Respublikinėje Klaipėdos ligoninėje dirba beveik 600 slaugytojų. Ligoninės administracija dėkojo jiems visiems už pasirinktą nelengvą profesinį kelią ir nuoširdų darbą.

Ligoninės direktorius Romaldas Sakalauskas atkreipė dėmesį į degančias slaugytojų akis ir atsidavimą profesijai.

"Džiaugiuosi, kad jūs esate didelio ligoninės laikrodžio labai svarbus mechanizmas. Jeigu kalbėtume perkeltine prasme, nuo šito mechanizmo labai priklauso, kokį laiką rodo tas laikrodis. Tik jūsų dėka ligonis, kentėdamas patekęs čia, išeis iš ligoninės pasveikęs, džiaugdamasis, turėdamas optimizmo, vilties. Kiekvieną dieną su jumis prasilenkdamas džiaugiuosi, kad jūs dirbate šioje gydymo įstaigoje", - gausiam slaugytojų būriui kalbėjo R. Sakalauskas.

Profesinės šventės proga už pasiaukojimą profesijai, nuoširdų ir kilnų darbą, rūpestį ir dėmesį, rankų ir širdies šilumą RKL direktoriaus padėkomis buvo apdovanota 10 ligoninės bendrosios praktikos slaugytojų: Dalia Mikuliavičienė (Konsultacinė poliklinika Herkaus Manto g. 49), Rėda Kudriavceva, Vilma Pupelienė (Ambulatorinės ir dienos chirurgijos skyrius), Raisa Vetrova-Zubko (Centralizuotos sterilizacijos skyrius), Vytautė Banytė, Teresė Astrauskaitė (Priėmimo-skubiosios pagalbos skyrius), Laima Bartkevičiūtė (Operacinės skyrius), Laima Šileikienė (Vidaus ligų diagnostikos skyrius), Stefa Gudauskienė (Kardiologijos skyrius), Marina Vaičekauskienė (Psichosomatinis skyrius).

Sveikatos apsaugos ministro padėka už atsidavimą profesijai ir nuopelnus buvo įteikta Pilvo ir endoskopinės chirurgijos skyriaus vyresniajai slaugytojai Sigitai Kazlauskienei.

Padėkos ir palaikymo žodžius medikams skyręs kunigas Rolandas Karpavičius akcentavo, kad jau senovėje parašytose knygose yra kalbama apie ligonius ir juos gydančius žmones.

"Man labiau patiktų sakyti, kad tai ne profesija, o pašaukimas. Šį rytą džiaugiuosi, galėdamas būti čia ne tik kaip pacientas, - sakė R. Karpavičius. - Garsiajame kūrinyje "Dieviškoji komedija" buvo posakis, kad kiekvienas žmogus eina gyvenime panašiu smėlynu, bet ne kiekvienas tame smėlyne palieka pėdsakus. Svarbu, kad stengumėmės palikti gerumo, meilės, nuoširdumo, užuojautos pėdsakus."

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder