Paskelbti naujausi duomenys apie atsparumą antibiotikams Europos Sąjungoje

Paskelbti naujausi duomenys apie atsparumą antibiotikams Europos Sąjungoje

Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centras informuoja, kad šiandien Europos ligų prevencijos ir kontrolės centras (ELPKC) paskelbė naujausius duomenis apie atsparumą antibiotikams Europoje.

Europos antimikrobinio atsparumo stebėjimo tinklo (EARS –Net) duomenys rodo, kad 2016 m. atsparumas antimikrobinėms medžiagoms vis dar kelė rimtą grėsmę visuomenės sveikatai Europoje. Dėl invazinių bakterijų infekcijų greitas gydymas veiksmingais antimikrobiniais vaistais yra ypač svarbus ir yra vienas iš efektyviausių intervencijų, siekiant sumažinti mirtinų rezultatų riziką.

Todėl daugelyje šalių pastebėta didelė sukėlėjų, pasižyminčių atsparumu pagrindinėms antimikrobinėms grupėms, lyginamoji dalis (procentine išraiška) kelia rimtą grėsmę pacientų saugumui Europoje.

Atsargus antimikrobinių medžiagų vartojimas ir veiksmingos infekcijų prevencijos ir kontrolės strategijos, skirtos visam sveikatos priežiūros sektoriui, yra veiksmingos intervencijos kertinis akmuo, siekiant užkirsti kelią antimikrobinėms medžiagoms atsparių bakterijų atsiradimui ir perdavimui.

Metinį ELPKC pranešimą apie atsparumą 2016 m. rasite čia.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder