Pamirškite dantų plokštelę - nauji dantys vos per dieną

Pamirškite dantų plokštelę - nauji dantys vos per dieną

Dėl įvairių priežasčių ištinkantis dantų netekimas turi įtakos ne tik žmogaus išvaizdai, bet ir gyvenimo kokybei. Pilnaverčiu gyvenimu ypač sudėtinga džiaugtis tiems, kurie neteko dalies ar netgi visų dantų. Laimei, šiuolaikinės odontologijos inovacijos padeda atsikratyti nepatogių dantų plokštelių ir suteikia galimybę susigrąžinti visus vieno žandikaulio dantis vos per 24 valandas. Vienas tokių būdų - Lietuvoje vis labiau populiarėjanti „Pro Arch“ ­– „visi ant keturių“ gydymo metodika, pasitelkiant šveicariškus Straumann implantus.

Dantų netekimas – opi problema

Netekus dantų susiduriama su maisto kramtymo sunkumais, galinčiais sąlygoti virškinamojo trakto problemas ar netgi skrandžio ligų paūmėjimą. Dalies ar visų dantų netekę pacientai yra priversti vengti daugumos maisto produktų, tad tokio ligonio mityba tampa nevisavertė, jo organizmas netenka gausybės naudingų maisto medžiagų, vitaminų ir mikroelementų, tad silpsta imunitetas.

„Ilgainiui dantų netekęs asmuo susiduria ir su nemaloniais vizualiniais pokyčiais – pakinta veido bruožai bei proporcijos, prarandama natūrali skruostų forma, gali susidaryti raukšlės aplink lūpas. Taip pat susiduriama su sunkumais tariant žodžius, ypač – priebalsius. Taigi, dantų praradimas suprastina gyvenimo kokybę ir atima iš žmogaus galimybę plačiai šypsotis bei nevaržomai bendrauti“. – teigia Uosto poliklinikos veido ir žandikaulių chirurgas.

Išimamieji protezai – ne visuomet gera išeitis

Dantų netekę žmonės neretai renkasi išimamus protezus, tačiau derėtų atkreipti dėmesį į tai, jog jie turi itin daug trūkumų. Visų pirma, šie protezai tik dalinai atkuria kramtymo funkciją, yra nepatogūs, dažnai sukelia diskomfortą ar net skausmą, gali apsunkinti kalbėjimą. Dar vienas didelis minusas tas, jog išimamieji protezai yra nepakankamai stabiliai užfiksuojami, tad gali iškristi pačiu netinkamiausiu momentu. Be to, jie turi būti tvirtinami prie likusių sveikų paciento dantų, tad šis dantų atkūrimo būdas nėra tinkamas tiems asmenims, kurie yra netekę visų dantų.

Pro Arch technologija - galimybė susigrąžinti šypseną vos per dieną

Apie visus dantis sugrąžinti galintį „Pro Arch“ metodą Uosto poliklinikos veido ir žandikaulių chirurgas Donatas Kubilius pasakoja: „Pirmiausia, prieš implantavimą atliekamos papildomos procedūros – nuodugniai ištiriama paciento būklė, pašalinami likę sveiki dantys, išlyginamas kaulas. Implantacija, kurios metu į vieno žandikaulio kaulą įsriegiami vos keturi titaniniai implantai, trunka apytiksliai valandą. Tuomet nuimami tikslūs dantų antspaudai, pagal kuriuos dantų technikų laboratorijoje gaminami fiksavimui ant implantų skirti dirbtiniai dantys. Kol vyksta dantų gamyba, pacientui gydytojo kėdėje būti nebereikia – jam sugrįžti tenka kitą ar netgi tą pačią dieną, kuomet jo jau laukia uždėjimui paruoštos dantų karūnėlės“.

Po implantacijos atsiradęs diskomfortas ir skausmas sumažėja ar netgi visiškai išnyksta po keleto dienų. Implantais reiškia rūpintis lygiai taip pat, kaip ir nuosavais dantimis – paisyti burnos ertmės priežiūros taisyklių ir reguliariai lankytis pas odontologą bei burnos higienistą. Uosto poliklinikos veido ir žandikaulių chirurgas užtikrina, kad „Pro Arch“ metodas pasitelkiant šveicariškus implantus – šiuolaikiška galimybė susigrąžinti prarastus dantis mažiau nei per dieną ir džiaugtis jais visą likusį gyvenimą.

Išsamiau apie technologiją – nemokamame seminare.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder