Pacientai varomi į medicininius "kolūkius"

Pacientai varomi į medicininius "kolūkius"

Dituvoje esanti ambulatorija, nors ir nesiskundžia pacientų stygiumi, neįtelpa į buvusio sveikatos apsaugos ministro nustatytus rėmus, kad iš valstybės lėšų gali būti finansuojamos tik 900 pacientų turinčios įstaigos. Tad, jei šis su sveika logika prasilenkiantis nutarimas nebus pakeistas - dituviškiai gali likti be ambulatorijos.

Nežinioje dėl savo likimo gyvena ne tik šios ambulatorijos darbuotojai, bet dar 7 Klaipėdos teritorinei ligonių kasai priskirtų pirminės sveikatos priežiūros paslaugas teikiančių įstaigų atstovai.

"Prieš kelerius metus kaip tik kalbėjo apie tai, kad poliklinikos turi būti kuo arčiau žmogaus, ragino steigtis. Investavau pinigus, pastačiau pastatą, supirkau reikiamą įrangą. O dabar žinia tarsi iš giedro dangaus - neturi 900 pacientų, negausi finansavimo", - keistu valdžios požiūriu stebisi bendrovės "Paslaugų orbita", kuri ir teikia Dituvoje medicinos paslaugas, savininkas Vytautas Sruogis.

"Tai, kad kaimo vietovės prilyginamos miestui - prasilenkia su blaiviu protu", - nežinia iš kur nukabintu privalomu pacientų skaičiumi stebisi ir Klaipėdoje medicinos paslaugas teikiančios bendrovės "Narema" direktorė Aušra Jankauskienė.

Dalis medicinos įstaigų gyvena nežinioje, nes iki šiol įstaigų vadovams neaišku, ar bus peržiūrėtas ir pakeistas šių metų balandžio 23 d. priimtas ir liepos 1 dieną įsigaliojęs Vyriausybės nutarimas dėl apmokamų iš Privalomojo sveikatos draudimo fondo biudžeto asmens sveikatos priežiūros paslaugų kriterijų.

Nutarime be kita ko, nurodyta, jog pirmines asmens sveikatos priežiūros paslaugas medicinos įstaiga privalo teikti ne mažiau kaip 900 gyventojų.

Kitaip tariant - neturi tiek pacientų - negausi finansavimo. Tad arba turi užsidaryti, arba už elementarų recepto išrašymą turi pradėti imti užmokestį iš pacientų.

Daugiau skaitykite dienraštyje "Vakarų ekspresas".

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder