Odos ligoms gydyti trūksta specialistų

Odos ligoms gydyti trūksta specialistų

Plintantį išbėrimą ant viso kūno pastebėjusi klaipėdietė suskubo kreiptis į Odos ir venerinių ligų polikliniką, tačiau iš ten sulaukė atsakymo, kad laisvų "talonėlių" yra tik po mėnesio. Vis dėlto yra galimybė apsilankyti pas gydytoją ir greičiau, tačiau tik susimokėjus.

"Kai pasakė, kad teks taip ilgai laukti, pasiteiravau, o ką man daryti, jei kasdien niežinčių spuogelių daugėja. Nejaugi teks laukti visą mėnesį, kol mane priims? O jei tai tik kažkurios odos ligos pradžia?" - nerimavo į "Vakarų ekspresą" paskambinusi Vaida.

Klaipėdietei ir anksčiau teko lankytis Respublikinei Klaipėdos ligoninei priklausančioje poliklinikoje, tačiau prieš keletą metų prie gydytojų kabinetų egzistavo "gyva" eilė. Na, o dabar, registratorė paaiškino, situacija pasikeitė. Skubos tvarka ligoniai priimami be eilės, bet už tai reikia susimokėti 13,39 Eur.

"Kaip suprantu, laisvų vietų pas gydytojus yra arba sumokėję pacientai priimami kitų, nesusimokėjusių, pacientų laiko sąskaita? Tai - tikra neteisybė. Juk kas mėnesį moku mokesčius, o pagalbos sulaukti negaliu", - piktinosi pašnekovė.

Tačiau šiuo metu poliklinikos vedėją pavaduojanti Regina Kriščiūnienė teigė, kad sistema įstaigoje pasikeitė todėl, kad šiuo metu poliklinikoje dirba vos trys specialistai.

Anksčiau, kai prie gydytojų kabinetų egzistavo gyva eilė, įstaigoje dirbo net dešimt gydytojų. Taigi tokia pacientų priėmimo tvarka puikiai veikė. "Šiuo metu poliklinikoje jau antrą savaitę esu viena. Viena gydytoja turi nedarbingumą, kita atostogauja. Nėra gydytojų, norinčių čia dirbti. Vietoje to atsirado daug privačių odos klinikų. Žinot, jaunimas nenori dirbti su kartais ir nešvariais senukais, - teigė pašnekovė. - Taigi dėl to ir atsirado mokestis tiems, kurie nori greičiau patekti pas gydytojus. Tiesiog nebepavyksta priimti tiek, kiek yra norinčiųjų."

Taigi Respublikinė Klaipėdos ligoninė pasinaudojo ministro pasirašytu įsakymu suteikti mokamą paslaugą pacientui, norinčiam pas gydytoją patekti ne eilės tvarka.

"Net ir susimokėjusiems asmenims apsilankyti mūsų įstaigoje pas gydytoją yra sudėtinga. Skubos tvarka atvykę ligoniai priimami tik į "tarpelius" tarp vizitų. Pavyzdžiui, jei laiko lieka, kai vienas pacientas pas gydytoją užtrunka trumpiau nei planuota ar jis siunčiamas atlikti tyrimą. Į tokius "tarpelius" ir priimame susimokėjusius žmones", - teigė gydytoja.

Specialistė patarė dėl odos problemų visų pirma kreiptis į savo šeimos gydytoją, kuris esąs kompetentingas diagnozuoti odos ligas ir skirti gydymą. Taip pat jis gali išrašyti siuntimą, kurį turint patekti pas dermatovenerologus būtų paprasčiau.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder