Nemokamos veiklos klaipėdiečius džiugins ir liepą

Nemokamos veiklos klaipėdiečius džiugins ir liepą

Įsibėgėjant vasarai uostamiesčio gyventojus  ir miesto svečius aktyviai paleisti laiką jau tradiciškai kviečia specialus nemokamų veiklų kalendorius „Ir kūnui, ir sielai“. Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biuras visą liepą kviečia ne tik lepintis saulės voniomis paplūdimiuose, tačiau ypač ragina jungtis prie bendruomenėms skirtų mankštų ir kuo daugiau laiko paleisti gamtoje pasirenkant tinkamiausią užsiėmimą.

Visi klaipėdiečiai net tris kartus per savaitę kviečiami į „Vilties“ mankštas kartu su broliais pranciškonais. Šalia Klaipėdos  Šv. Pranciškaus Asyžiečio bažnyčios esančiame kiemelyje kiekvieną antradienį nuo 19 val. vyks raumenų stiprinimo mankštos. Jose pasisėmę energijos klaipėdiečiai tuo pačiu metu ketvirtadieniais galės išbandyti zumbą bei kalanetiką, o kiekvieną sekmadienį nuo 10 val. vyks Masala bhangra šokiai. Jie skirti visiems, nepaisant amžiaus ar fizinio pasirengimo, nes tai programa, jungianti aerobiką su indiškais šokiais. Šios „Vilties mankštos“ – tai ne tik puiki proga aktyviai praleisti laiką, tačiau ir galimybė pabendrauti ir pailsėti ramybės oazėje visai šalia miesto.

Treniruotis ir pajudėti gryname ore kviečiami ir kitų uostamiesčio rajonų gyventojai, neturintys galimybės atvykti į „Vilties mankštas“, mat bendruomenėms skirti užsiėmimai bus rengiami net dviejose skirtingose miesto vietose: kiekvieną liepos antradienį ir ketvirtadienį nuo 19.30  val. mankštos vyks  Sendvario (Tilžės g. 39) ir P.Mašioto progimnazijų  stadionuose  (Varpų g. 3). Organizatoriai įspėja, kad mankštos vyks tik esant palankiam orui.

Tačiau net ir lyjant nereiktų nusiminti, nes patogiu po darbo metu nuo 17.15 val. Klaipėdos m. visuomenės sveikatos biuro patalpose taip pat bus rengiamos mankštos. Antradieniais (liepos 21 ir 28 d.) ir ketvirtadieniais (liepos 9 ir 16 d.) vyks stuburo stabilizavimo pratimų mankštos, o kiekvieną trečiadienį -  rytų sveikatingumo mankštos, kurių metu atliekami Čigong pratimai. Jų pagalba  atsikratoma streso ir nuovargio, užkertamas kelias ligoms ir gerinama sveikatos būklę. Tokios pat mankštos, tik po atviru dangumi vyks ketvirtadieniais nuo 13 val. , Klaipėdos m. neįgaliųjų draugijos kiemelyje (Zauerveino g. 12A), jos bus pritaikytos ir specialių poreikių turintiems žmonėms.

Norintiems atgauti dvasinę ir emocinę pusiausvyrą siūloma apsilankyti bendruomenėms skirtose muzikos terapijos vakaruose, kurie vyks antradieniais nuo 18.30 val. po atviru dangumi  Smiltynėje. Esant giedram orui užsiėmimai vyks Nacionalinio lankytojų centro kiemelyje (Smiltynės g. 11), o lyjant lietui – centro patalpose. Muzikos terapija besilaukiančioms mamoms vyks kas antrą trečiadienį (Liepos 8 ir 22 d.) 10 val. „Manto namų verslo centre“ esančioje studijoje „Dabartis“.

Prieš mėnesį į pajūrį sugrįžo daugelio pamėgta joga pajūryje, kuri ir šį mėnesį net du kartus per savaitę kiekvieną trečiadienį ir šeštadienį nuo 10 val. kviečia į Girulių paplūdimį. Mankšta prie jūros ne tik padės atsipalaiduoti, tačiau atgaivins ir kūną. Specialiomis mankštomis gali džiaugtis uostamiesčio senjorai, kuriems pritaikyti užsiėmimai vyksta penktadieniais nuo  9 val. Klaipėdos lengvosios atletikos manieže. Taip pat mankštos rengiamos ir būsimoms mamoms – jos kiekvieną trečiadienį 16.30 val. laukiamos  sporto klube „Ginsvė“ (Statybininkų pr. 20).

Dar viena staigmena laukia uostamiesčio senjorų - pajūryje jiems planuojamos net dvi išvykos į pajūrį. Kas antrą penktadienį (Liepos 17 ir 31 d.) nuo 11 val.  jie kviečiami rinktis Pirmojoje Melnragėje, iš kur, lydimi visuomenės sveikatos specialistų, jie ne tik pasivaikščios pajūriu, pasimankštins ir linksmai praleis laiką su bendraminčiais, tačiau galės pasisemti itin vertingos patirties įvairiomis sviekatinimo temomis.

Liepą uostamiesčio gyventojus džiugins ir jau įprastos veiklos. Pamėgę šiaurietišką ėjimą rinksis prie Vasaros estrados antradieniais 17 val., o kolektyvinio bėgimo mėgėjai startuos Klaipėdos poilsio parke antradieniais 19 val.  zumbos užsiėmimai Klaipėdos m. visuomenės sveikatos biure vyks trečiadieniais nuo 16 val., o pamėgę kalanetiką čia gali atvykti ketvirtadienių rytais jiems patogiu metu 9 arba 10 val.  Šokio ritmu mėgstantys judėti senjorai laukiami antradieniais nuo 11 val. Klaipėdos m. visuomenės sveikatos biuro salėje.

Į visus nemokamus užsiėmimus, išskyrus kolektyvinį bėgimą, „Vilties“ ir bendruomenių  mankštas bei jogos užsiėmimus pajūryje registracijos nereikia, tačiau į visus kitus užsiėmimus būtina registruotis iš anksto tel. (8 46) 23 40 67, 8 612 30179, 8 615 12609 arba el. p. [email protected]. Išsamų tvarkaraštį galima rasti www.sveikatosbiuras.lt bei „Facebook“ paskyroje „Klaipėda sveikas miestas: JUDĖK PIRMYN“.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder