Naujųjų sutikimą lydėjo svaigalų šleifas

Naujųjų sutikimą lydėjo svaigalų šleifas

Šventinį savaitgalį alkoholio padauginusius piliečius nuo apsinuodijimo ir girtų traumų gelbėjo medikai. Sulaukta trečdaliu daugiau iškvietimų nei įprastai.

Klaipėdos greitosios medicininės pagalbos stoties vyriausiojo gydytojo pavaduotoja Nijolė Dambrauskienė skaičiavo, kad šventinį savaitgalį darbo krūvis medikams buvo padidėjęs maždaug trečdaliu.

"Gruodžio 31 d. gavome 131 iškvietimą, sausio 1 d. - 133 iškvietimus. Nemažai buvo traumų patyrus smurtą, kai buvo vartotas alkoholis. Gruodžio 31 d. tokių traumų buvo 13, sausio 1 d. - 17. Neišvengėme apsinuodijimų alkoholiu. Mes jau net nebeskaičiavome, jų buvo dešimtys. Vykome į viešas vietas, gatves, laiptines. Keisčiausia, kad daug buvo moterų", - pasakojo N. Dambrauskienė.

Dalis iškvietimų buvo įprasti, kokių sulaukiama ir kasdien - virškinimo sutrikimai persivalgius ar padauginus alkoholio, įvairių ligų paūmėjimai.

Pasak pašnekovės, metų virsme buvo ir keletas skaudžių atvejų. Gruodžio 31 d. artėjant vidurnakčiui buvo gautas iškvietimas dėl vyro su durtine žaizda pilve. Apie 50 metų vyras nuvežtas į ligoninę.

Sausio pirmąją popiet prekybos ir pramogų centre medikai bandė padėti apie 35 m. amžiaus vyrui. Jis buvo tualeto kabinoje, tad medikams turėjo padėti gelbėtojai. Vyrui buvo klinikinė mirtis, jis daugiau nei 30 min. buvo gaivintas, bet išgelbėti gyvybės nepavyko. Įtariama, kad jis buvo stipriai apsinuodijęs psichotropinėmis medžiagomis.

Itin skaudus atvejis buvo Radailiuose, kur nuosavame name bandydamas įkurti židinį degiu skysčiu nukentėjo 26 metų vyras. Bepilant skystis sprogo ir vyras nudegė 30 proc. kūno paviršiaus.

Buvo gautas vienintelis pagalbos prašymas nukentėjus nuo pirotechnikos. Naktį iš gruodžio 31 d. į sausio 1 d., iškart po vidurnakčio, Žardininkų g. 25 metų vyras neatsargiai elgėsi su fejerverku ir susižalojo dešinę plaštaką, jis nuvežtas į ligoninę.

Tai buvo vienintelis medikų iškvietimas, tačiau nukentėjusiųjų, kurie gydosi namuose, buvo ir daugiau. Socialiniame tinkle klaipėdietis Rimvydas dalinosi nuotraukomis, kuriose nufotografuota, kaip jo šeimą sužalojo neblaivių asmenų neatsakingai leisti fejerverkai.

"Žiūrint fejerverkus tarp Kalnupės g. 15 ir Kalnupės g. 11A namų pievelės nuo neatsakingai padėtos fejerverkų dėžės nukentėjo mano šeima. Po pirmų šūvių dėžė apvirto ir visi šūviai "suėjo" į mano šeimą. Iš pradžių buvo tik išgąstis. Galvojome, viskas gerai baigėsi, pasirodo, nukentėjome daugiau negu galvojome. Sūnui pradegintos kelnės bei mėlynė, žmonai pradeginta striukė bei ant kojos mėlynė. Daugiausiai nukentėjo dukrytė, jai pataikiusi fejerverko dalelė prakirto iki kraujo koją", - dalindamasis istorija atsakingumo iš aplinkinių ateityje tikėjosi klaipėdietis, džiaugęsis, kad nenutiko didesnė nelaimė.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder