Milana Jašinskytė: "Gyvenimas neturėtų tapti kovos su svoriu ringu"

Milana Jašinskytė: "Gyvenimas neturėtų tapti kovos su svoriu ringu"

Visada švytinti jogos ir šokių mokytoja Milana Jašinskytė jau daug metų yra sveikos gyvensenos šalininkė. Buvusi profesionali sportininkė atskleidžia, kad, norėdama išlaikyti puikią savijautą ir išvaizdą, ji ne tik intensyviai užsiima joga, sveikai maitinasi, bet ir periodiškai daro iškrovos dienas ir valo organizmą.

Amerikoje atrado organizmą valančius produktus

M.Jašinskytės požiūrį į sveiką mitybą gerokai pakeitė gyvenimas Amerikoje. "Gyvendama už Atlanto pradėjau domėtis joga.

Ten gyvena ne tik daug mėsainių gerbėjų, bet ir sveikos gyvensenos propaguotojų. Amerikoje rinka yra perpildyta veganiškų produktų.

Ten atradau ir išbandžiau ne tik labai daug veganiškos virtuvės receptų, bet ir sužinojau apie tokius naudingus prieskoninius augalus, kaip ciberžolėje esantis kurkuminas.

Todėl grįžusi namo į Lietuvą stengiausi visas išmoktas pamokas įtraukti į savo kasdienę rutiną."

Jogos trenerė džiaugiasi, kad kurkuminas, nors ir gerokai vėliau, bet pagaliau atkeliauja ir į Lietuvos gyventojų racioną.

Ciberžolė visame pasaulyje buvo iš naujo atrasta dėl savo stebuklingų uždegimą slopinančių ir antioksidacinių savybių, ji gerina kepenų funkciją ir turi detoksikuojamąjį poveikį.

Todėl ypač tinka žmonėms, norintiems tiesiogine to žodžio prasme išsivalyti organizmą.

"Svorio metimas man niekada nebuvo didelė siekiamybė. Išlaikyti svorį svarbu nebent dėl sveiko kūno ir geros savijautos", - teigia M. Jašinskytė.

Gerą savijautą suteikia iškrovos dienos

Sveikos mitybos specialistai atkreipia dėmesį, kad detoksikavimo procesas organizmui turi didžiausią poveikį rudenį ir pavasarį.

Tai yra palankiausias metas pradėti valytis organizmą.

Tačiau Milana prisipažįsta, kad iškrovos dienas daro dažniau, - kai pasijunta apsunkusi.

"Nepaisant sveikos mitybos, naudojamų ekologiškų produktų, būna ir įvairių nuklydimų, dienų, kai visoms moterims norisi riebaus, nekokybiško maisto. Kartais juo papiktnaudžiauju ir aš.

Tačiau tik pradėjusi užsiimti joga, lioviausi save dėl to smerkti. Užuot tai dariusi, pasidarau iškrovos dieną."

Per iškrovos dienas Milana geria vandenį, pagardintą citrina ar klevų sirupu. Pastarąjį ji naudoja tada, jei organizmą valo ilgiau nei dieną.

"Nors dirbu fizinį darbą, man energijos per iškrovos dienas tikrai užtenka. Mes pamirštame, kad daug ir sunkiai privalgius organizmas pavargsta, nes tenka daug energijos sunaudoti maistui virškinti.

Valgome daugiau nei reikia, nereikalingas maistas organizmui tampa per didele apkrova. Po organizmo išsivalymo jaučiuosi aktyvi, netgi lakioju ant sparnų, - sako jogos trenerė. - Manau, kad nieko blogo organizmui nenutiks pasidarant vieną iškrovos dieną. Tik reikia žiūrėti, kad vienos dienos nevalgymas po to nevirstų šešių dienų rijimu.

Reguliuojant svorį taip pat svarbu laikytis grafiko ir žiūrėti valandas, kada valgome. Kad būtų kuo mažiau atsitiktinių prišokimų prie valgio."

Į svarstykles nežiūrinti ir kitiems to daryti nepatarianti Milana pabrėžia, kad didžiausias motyvas metant svorį turėtų būti ne kilogramai, bet gera savijauta. Juo labiau kad skiriasi kiekvieno žmogaus kūno struktūra, kaulų sandara, ūgis.

Vienam idealus svoris gali būti 60, kitam - 80 kg. Milana neslepia, kad jos svoris taip pat kinta.

Daug kas priklauso nuo darbo krūvio, psichologinės būsenos. Tuo metu, kai priauga svorio, ji pasijunta vangesnė, sumažėja ne tik fizinis, bet ir protinis darbingumas.

"Gera savijauta man tapo ne tik darbu, bet ir gyvenimo filosofija. Visi turi įsidėmėti, kad gyvenimas neturėtų tapti kovos su svoriu ringu.

Tiesiog reikėtų pakeisti savo įpročius, išlaikyti sveiką mitybą, daugiau judėti, į darbą vaikščioti pėstute", - geros savijautos patarimais dalijasi M. Jašinskytė.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder