Majonezo gamintojai atsisako narvuose laikomų vištų kiaušinių

Majonezo gamintojai atsisako narvuose laikomų vištų kiaušinių

Per pastaruosius pusantrų metų Lietuvoje daugiau nei 40 įmonių paskelbė planus iki 2025-ųjų visiškai atsisakyti narvuose laikomų vištų kiaušinių. Nuo šiol prie jų prisijungia majonezo ir pagardų gamintojai „Daumantai LT“, pristatantys gaminius, kuriuose atsisakoma netinkamomis sąlygomis laikomų vištų kiaušinių, rašoma pranešime.

Pirmąjį žingsnį įmonė žengė jau šiemet. Pristatyta majonezo gaminių linija, kurios sudėtyje yra tik laisvai laikomų vištų kiaušiniai.

Pasak „Daumantai LT“ rinkodaros vadovės Karolinos Grušauskaitės, šis sprendimas buvo priimtas atsiliepiant į augantį vartotojų dėmesį produktų kokybei ir jų gamybai auginamų gyvūnų gerovei.

„Siekdami paskatinti geresnes vištų dedeklių auginimo sąlygas pramoniniuose paukštynuose, įsipareigojame dėti visas pastangas, kad iki 2025 m. visiškai atsisakytume narvuose laikomų vištų kiaušinių savo gaminiuose. Pereinamuoju laikotarpiu nuosekliai didinsime laisvėje auginamų vištų kiaušinių dalį savo produkcijoje, kol ji pasieks 100 procentų“, - sakė K.Grušauskaitė.

Šį žingsnį teigiamai įvertino už gyvūnų teises kovojanti organizacija „Tušti narvai“, kurios atstovai atkreipė dėmesį, kad „Daumantai LT“ - pirmieji Lietuvos majonezo ir pagardų gamintojai, priėmę socialiai atsakingą sprendimą, kuris pagerins sąlygas tūkstančiams gyvūnų.

„Tuščių narvų“ projektų vadovė Grėtė Lelė mano, kad šis žingsnis taps pavyzdžiu ir kitiems majonezo gamintojams, o narvuose laikomų vištų kiaušiniai greitu metu nebebus naudojami maisto pramonėje.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder