Ligoninės bendruomenė sutiko gražiausias metų šventes

Ligoninės bendruomenė sutiko gražiausias metų šventes

Baigiantis 2017-iesiems Klaipėdos universitetinės ligoninės bendruomenę bei pacientus nudžiugino ir įkvėpė ne vienas jaukus šventinis renginys. Nebuvo pamiršti nei darbuotojai, nei jų šeimos, nei pacientai.

Aplankė vyskupas

Prieš pat didžiausias metų šventes Klaipėdos universitetinės ligoninės personalą aplankė Telšių vyskupijos ordinaras vyskupas Kęstutis Kėvalas. Svečią pasveikino ligoninės vyriausiasis gydytojas prof. habil. dr. Vinsas Janušonis.

Dėkodamas už kvietimą ir kreipdamasis į gausiai susirinkusiuosius, vyskupas K. Kėvalas pabrėžė ypatingą medikų pašaukimą, jų svarbą kiekvieno žmogaus gyvenime. Sveikindamas su šventėmis, vyskupas ragino į pasaulį žiūrėti dieviškomis akimis - meilės žvilgsniu. Jis kvietė į kitą žmogų žvelgti su gailestingumu ir giedrumu: pastebėti vargšus ir būti jautriems savo artimui. Lietuvai, žengiančiai į Nepriklausomybės 100-mečio jubiliejaus metus, paragino įteikti dovaną - būti šviesios vilties žmonėmis.

SVEČIAS. Klaipėdos universitetinės ligoninės personalą aplankė Telšių vyskupijos ordinaras vyskupas Kęstutis Kėvalas.

Telšių vyskupijos ganytojas, pašventinęs ligoninės šv. Kalėdų prakartėlę, asmeniškai sveikino susirinkusiuosius laužydamas ir dalindamasis kalėdaičiais. Susitikimą vainikavo bendravimas prie Kūčių stalo, padengto tradiciniais patiekalais.

Atvežė Betliejaus ugnį

Beveik šv. Kalėdų išvakarėse ligoninę aplankė Betliejaus Taikos ugnis. Ši šventė ligoninėje jau tampa tradicinė, besitęsianti daug metų. Šiais metais Taikos ugnies žibintas Betliejaus gimimo grotoje buvo įžiebtas lapkričio 24 dieną ir visą mėnesį, lydimas viso pasaulio skaučių ir skautų, keliavo iki Lietuvos, kol galiausiai pasiekė mūsų ligoninę.

KARTU. Telšių vyskupijos ganytojas, pašventinęs ligoninės šv. Kalėdų prakartėlę, sveikino susirinkusiuosius laužydamas ir dalindamasis kalėdaičiais, bendravo su ligoninės bendruomene.

Pamaldoms vadovavęs kun. Paulius Vaineikis OFM paragino savo širdyje ir aplinkoje kurti kalėdinę nuotaiką, nešti sutarimą ir vienybę, kad Betliejaus ugnis rusentų ant kiekvieno kalėdinio stalo, skleisdama šviesą, šilumą ir ramybę...

LINKĖJIMAI. Tradicinėms pamaldoms ligoninėje vadovavęs kun. Paulius Vaineikis OFM ragino savo širdyje ir aplinkoje nešti sutarimą ir vienybę.

Visi susirinkusieji nuo atnešto Betliejaus taikos ugnies žibinto užsidegė savo žvakeles ir, saugodami šviesos liepsneles, grįžo į ligoninės korpusus, skyrius, palatas bei savo namus...

Šventė vaikams

Ligoninė baigiantis 2017-iesiems nudžiugino ne tik savo darbuotojus, bet ir jų vaikučius.

Šv. Kalėdų proga ligoninėje dirbantys specialistai Klaipėdos koncertų salėje žiūrėjo miuziklą "Čikaga", o kartu su mažaisiais buvo pakviesti žiūrėti muzikinį spektaklį vaikams apie vienybę ir tikrą draugystę "Pasaka be pavadinimo" - tai kompozitorės Nijolės Sinkevičiūtės, režisierės Eglės Miškinytės ir libreto autoriaus Virgio Pupšio kūrybinis darbas, muzikinis spektaklis vaikams.

SMAGU. Šv. Kalėdų proga ligoninėje dirbantys specialistai kartu su vaikais buvo pakviesti žiūrėti muzikinį spektaklį vaikams apie vienybę ir tikrą draugystę "Pasaka be pavadinimo", o vėliau - smagiai pažaisti su Kalėdų Seneliu.

Šventėje dalyvavo didžiulis būrys vaikučių ir jų tėvelių - salė buvo pilnutėlė. Renginyje dalyvavę tėveliai džiaugėsi, kad spektaklis patiko ne tik vaikams, bet ir suaugusiems, buvo patirta daug gerų ir smagių emocijų. Po spektaklio vaikučius pasitiko ir saldžiomis dovanomis apibėrė Kalėdų Senelis, tačiau tinginiauti neleido - medikų atžalas jis įtraukė į smagius ratelius, žaidimus ir šokius, šiltai ir nuoširdžiai bendravo.

Lankė pacientus

Tęsiant gražią tradiciją ligoninėje lankėsi ir su pacientais bendravo Kalėdų Senelis - daugiau nei dešimties metų patirtį turintis aktorius Linas Lukošius, kurį lydėjo pasakos "Snieguolė ir septyni nykštukai" personažas (aktorė Mantė Lukošienė).

Šypsenomis sutiktas ir palydėtas Kalėdų Senelis visus aplankytus pacientus džiugino dovanėlėmis, geru ir padrąsinančiu žodžiu.

"Ypač vaikai džiaugiasi pamatę, gavę dovanėlių. Ir darbuotojai patenkinti, sako, atnešu džiaugsmingą kalėdinę nuotaiką... Aplankau ir sunkiai sergančiųjų palatas, pakalbinu, palinkiu gražių švenčių, įteikiu dovanėlių ir tikrai gera matyti, kai jų veidus nušviečia šypsena",- pasakojo L. Lukošius.

TRADICIJA. Tęsiant gražią tradiciją ligoninėje lankėsi ir su pacientais bendravo Kalėdų Senelis ir Snieguolė.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder