Ligoninėms ruošiama finansinė injekcija

Ligoninėms ruošiama finansinė injekcija

Dviem Klaipėdoje veikiančioms ligoninėms miesto valdžia planuoja skirti 250 tūkst. eurų. Bus didinamas jų įstatinis kapitalas, kad ligoninės galėtų įsigyti reikalingos įrangos.

Šiuo metu miesto Tarybos komitetuose svarstomi klausimai dėl Savivaldybės dalininko kapitalo didinimo Klaipėdos vaikų ligoninėje ir Klaipėdos universitetinėje ligoninėje.

Vaikų ligoninei norima skirti 50 tūkst. eurų. Šiuo metu Savivaldybės dalininko kapitalas sudaro 121 509 Eur. Už skirtas lėšas ligoninė planuoja įsigyti endoskopinę videolaparoskopinę sistemą ir instrumentus, kurių preliminari kaina yra apie 60 tūkst. eurų.

Vaikų ligoninė nurodo, kad laparoskopu atliekamos cistoskopijos, bronchoskopijos ir kitos diagnostinės procedūros. Atliekant operacijas laparoskopu trumpėja sveikimo laikas, lieka mažesni pooperaciniai randai.

Šiuo metu ligoninėje su turima 2006 m. įsigyta laparoskopine įranga atliekamos laparoskopinės operacijos: apendektomija, kirkšnies išvaržos operacijos, cholecistektomijos operacijos ir kt. Teigiama, kad įsigijus naują įrangą per metus būtų atliekama apie 300 laparoskopinių operacijų.

Klaipėdos universitetinei ligoninei siūloma skirti keturis kartus daugiau - 200 tūkst. eurų. Šiuo metu Savivaldybės dalininko kapitalas šioje įstaigoje yra 743~259,84 Eur. Planuojama, kad naujas piniginis įnašas bus skiriamas funkcinėms lovoms ir reanimacijos funkcinėms lovoms įsigyti.

Klaipėdos universitetinėje ligoninėje šiuo metu yra 968 lovos, iš jų apie 400 yra senos, nevisiškai funkcionuojančios ir susidėvėjusios, nebetinkamos naudoti pagal tiesioginę paskirtį. Nurodoma, kad daugiaprofilinėje specializuotoje ligoninėje funkcinė lova yra labai svarbi paciento sveikatos priežiūrai.

"Dauguma pacientų yra nevaikštantys, jie su lova vežami diagnostiniams tyrimams, konsultacijoms, operacijoms, pervežimui iš priėmimo skyriaus. Funkcinė lova taip pat suteikia galimybę nustatyti reikiamą paciento padėtį lovoje", - teigia ligoninės atstovai.

Savivaldybės taryba 2017 m. kovą Klaipėdos universitetinei ligoninei jau buvo perdavusi 550 tūkst. eurų dalininko įnašą, už kurį buvo įsigytos 249 funkcinės lovos. Siekiant pakeisti visas senas lovas norima įsigyti dar 400 funkcinių lovų ir 5 reanimacijai skirtas funkcines lovas. Vienos funkcinės lovos kaina siekia apie 1 900 eurų, reanimacijos funkcinės lovos - apie 4 100 eurų.

Abiem ligoninėms skiriamos lėšos būtų iš numatytų Savivaldybės 2019-2021 metų strateginiame veiklos plane. Ar skirti prašomas sumas miesto ligoninėms, spręs miesto Taryba, kuri į posėdį rinksis šį ketvirtadienį.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder