Kuo dažniausiai serga uostamiesčio moksleiviai?

Kuo dažniausiai serga uostamiesčio moksleiviai?

Pasibaigus mokslo metams Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biuras atliko analizę, kuri atskleidė dažniausiai pasitaikančius susirgimus, dėl kurių mokiniai nelanko mokyklos. Nustatyta, kad per metus vienas mokinys vidutiniškai dėl ligos nebūna ugdymo įstaigoje beveik devynias dienas, o dažniausia nelankymo priežastimi tampa kvėpavimo sistemos ligos.

Mokslo metų pabaigoje Klaipėdos miesto savivaldybės bendrojo lavinimo mokyklose iš viso mokėsi 17 098 mokiniai. Visuomenės sveikatos specialistai, analizuodami 2014-2015 m. šeimos gydytojų pateiktas pažymas, kuriose fiksuojamos mokinių neatvykimo į mokyklą priežastys, nustatė, jog per praėjusius mokslo metus užfiksuoti 21 413 susirgimai. Mokiniai dėl ligos per visus mokslo metus į mokyklą netavyko 149 746 dienas, o vienam mokiniui teko beveik devynių praleistų dienų skaičius mokykloje.

Pagrindinės Klaipėdos miesto bendrojo lavinimo mokyklų mokinių sveikatos problemos, dėl kurių jie nelankė mokyklos, buvo kvėpavimo sistemos ligos – kas antras mokinys (47,5 proc.) dėl to neatvyko į mokyklą. Klaipėdiečių vaikams būdingos ūminės viršutinių kvėpavimo takų infekcijos ir peršalimai. Dalis vaikų (kas dvyliktas mokinys) nelankė mokyklos ir dėl traumų bei kitų išorinių priežasčių padarinių. Čia dominavo čiurnos ir pėdos sąnarių išnirimai bei raiščių patempimai ir sumušimai. Dėl virškinimo sistemos sutrikimų mokyklos nelankė beveik 5 proc. mokinių

Žinant ligas, kuriomis dažniausia serga mokiniai, galima legviau organizuoti ir vykdyti ligų profilaktiką, taikyti efektyvesnį sveikos gyvensenos mokymą ir propagavimą. Atsižvelgiant į mokinių mokyklos nelankymo priežasčių analizės rezultatus pasirenkamos tikslesnės sveikatos stiprinimo priemonės, konkretinamos ir plečiamos turimos žinios gerinant vaikų sveikatą.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder