Kraujo reikia visada: kasdien laukiami donorai

Kraujo reikia visada: kasdien laukiami donorai

Nacionalinis kraujo centras (NKC) praneša, kad sušvelninus karantino sąlygas ir atnaujinus planinių paslaugų teikimą gydymo įstaigose, padidėjo kraujo poreikis, o kai kuriose ligoninėse susidaro kone kritinė padėtis. Donorai kviečiami ir į NKC padalinius, ir į atnaujinamas mobilias kraujo donorystės akcijas.

Tuo metu NKC Klaipėdos filialo vadovė Rasa Oginskienė pasidžiaugė, kad uostamiestyje kraujo donorų skaičius jau grįžo į prieškarantininį lygį ir didelio trūkumo nejaučiama.

"Pasižiūrėjau mėnesio suvestinę, matau, kad donorų turim tiek, kiek visada turėjome, ir ligoninėms perdavėme panašiai tiek pat kraujo. Sunkiausia buvo kovą, nuo balandžio vidurio padėtis gerėjo, o gegužė - visai puikiai", - neabejingais donorais džiaugėsi pašnekovė.

Pasak R. Oginskienės, uostamiestyje šiuo metu padėtis stabili.

"Kol kas atsargų užtenka, bet jau pradedame važiuoti į rajonus, laukiame donorų ir kitur. Galima pasidžiaugti, kad visi donorai yra labai sąmoningi, visa donorų bendruomenė yra labai šauni", - kalbėjo NKC Klaipėdos filialo vadovė.

Įstaigai teko kurį laiką atidžiai sekti savo darbuotojų sveikatą, nes koronavirusas buvo diagnozuotas ir kitose įstaigose dirbusiai slaugytojai. Vis dėlto tai buvo vienintelis atvejis, visi kiti darbuotojai neužsikrėtė.

Stebimi ir donorai - klausiama, ar jie neturėjo kontakto su užsikrėtusiais žmonėmis, ar patys nejaučia kokių nors savijautos pablogėjimų.

"Visada sveikata tikrinama. Budrumas visada yra privalomas, todėl donorų atranka visada yra atidi. Mes klausiame svarbių dalykų, matome, ar žmonės dirba rizikingomis sąlygomis ir panašiai", - sakė R. Oginskienė.

NKC primena, kad registracija donorystei nėra privaloma, tačiau karantino metu rekomenduojama susisiekti su NKC padalinio, į kurį ketinate vykti, registratūra.

Klaipėdos padalinyje, Naikupės g. 28, pirmadieniais donorai priimami 10-18 val., antradieniais - 10-20 val., trečiadieniais - 10-18 val., ketvirtadieniais - 8-16.30 val., penktadieniais - 8-15 val.

Susisiekti su padaliniu galima telefonais: (8 46) 36 60 55, 8 640 42 926, el. p. [email protected].

Kaip karantino metu tapo įprasta, vykstant duoti kraujo reikia dėvėti kvėpavimo takų apsaugos priemones, dezinfekuoti rankas.

Sunkiausia buvo kovą, nuo balandžio vidurio padėtis gerėjo, o gegužė - visai puikiai.

Rasa OGINSKIENĖ, NKC Klaipėdos filialo vadovė

Informacija

NKC Klaipėdos padalinio mobilioji komanda donorų lauks:
birželio 3 d. - Šilutėje,
birželio 8 d. - Gargžduose,
birželio 9 d. - Skuode,
birželio 10 d. - Akmenėje,
birželio 15 d. - Mažeikiuose,
birželio 16 d. - Plungėje,
birželio 17 d. - Telšiuose,
birželio 22 d. - Kretingoje,
birželio 25 d. - Tauragėje,
birželio 29 d. - Šilalėje.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder