Kosmetologė Edita Debesienė išvardijo didžiausias odos priežiūros klaidas rudenį

Kosmetologė Edita Debesienė išvardijo didžiausias odos priežiūros klaidas rudenį

Keičiantis metų laikams labai svarbu ne tik papildyti garderobą šiltais rūbais, bet ir veido odos priežiūrą pakeisti iš esmės. Mat oro temperatūrų kaita iš šilto, ir saulėto  į žvarbų, kada lauke drėgna, o namie, prasidėjus šildymo sezonui, sausa, kritiškai išdžiovina ir veido odą.  Kosmetologė Edita Debesienė jau dabar rekomenduoja visiems pasirūpinti rudeniui ir žiemai skirtu veido priežiūros priemonių krepšeliu, apsaugosiančiu odos paviršių nuo išdžiūvimo.

“Face diary” kosmetologė išvardijo dešimt dažniausių veido odos priežiūros klaidų, daromų atėjus šaltajam metų sezonui ir kaip jas ištaisyti.

    1. Šiurkščios odos šveitimas. Klaida stengtis visomis išgalėmis nušveisti iš pažiūros negyvas odos ląsteles ir tikėtis minkštesnės bei glotnesnės odos.

      Sprendimas: pirmiausiai drėkinkite ir pamaitinkite odą riebesniais kremais nei šiltuoju metų laiku ir pajusite, jog odos paviršius ima minkštėti.

        2. Paraudusios odos gydymas hialuronu. Dažnai iš paraudusią odą turinčių klienčių girdžiu, jog jos naudoja hialurono serumus, kremus su hialuronu, tačiau nejaučia ypatingo pokyčio.

          Sprendimas: įsigyti švelniausią odos prausiklį ir kitas odos priežiūros priemones, kurios praturtintos ne tik hialurono rūgštimi, bet ir priešuždegiminėmis medžiagomis bei antioksidantais. Taip pat svarbu tokią odos būklę turintiems žmonėms nebijoti riebių kremų, aliejų šildymo laikotarpiu. Paraudimai, tempimo jausmas yra ženklas, kad jūsų oda beveik neturi natūralaus apsauginio sluoksnio.

            3. Išsiplėtusios poros nebūtinai riebios odos požymis. Poros gali išsiplėsti ir plonoje ar vidutinio storio odoje, kai ji yra dehidratuota. Kai sumažėja drėgmės lygis odoje, riebalinės liaukos ima daugiau gaminti odos riebalų - lipidų, todėl oda atrodo tarsi susiriebalavusi, poros išsiplėtusios, o paviršius “negyvas”. Oda iš paskutiniųjų bando apsiginti stipriai produkuodama riebalus.

              Sprendimas: ištisus metus odą drėkinkite, o atėjus rudeniui iki pavasario vidurio pamaitinkite, nebijokite sunkesnių kremų, ypač dieną. Juos naudojant  oda atrodys minkšta ir švelni.

                4. Netinkama veido apsauga vasarą – papilkėjusi oda rudenį. Jei nutiko taip, jog vasarą neskyrėte pakankamai dėmesio apsaugai nuo saulės, drėkinimo, jau ankstyvą rudenį pajausite odos pokyčius. Net nespėjus prasidėti šildymo sezonui, oda reaguos į pirmuosius oro temperatūros kritimus. Odos spalva taps negyvybinga, nesuprasite, kodėl taip staigiai ėmė atsiradinėti spuogeliai, net jei jie jums nėra būdingi ir ilgai laikytis pigmentinės dėmės po jų.

                  Sprendimas: priemones su SPF filtrais naudokite ištisus metus.

                    5. Ištikimybė vienoms veido odos priežiūros priemonėms. Įsimylėti vienas odos priemones ir prisiekti amžinu naudojimu nėra naudinga jūsų odai. Odos priežiūra privalo būti sezoniška. Lietuvoje klimatas tarp sezonų kinta drastiškai, todėl negalite tikėtis iš kremuose esančių veikliųjų medžiagų to paties ir vasarą, ir žiemą. Ne priemonės pripratimas lemia nebetenkinančią odos išvaizdą, tos pačios veikliosios medžiagos negali tikti visada ir visur, kai išoriniai veiksniai stipriai kinta.

                      Sprendimas:  Prasidėjus vėsiems orams, pirmiausiai pakeiskite dieninius kremus bei prausiklius. Kremai turėtų būti sunkesni ir labiau apsaugantys nuo šildymo sezono džiovinimo bei darganotų orų. Lengvi kremai ar fluidai turėtų iki to laiko būti baigti sunaudoti arba perkelti į naktinę odos rutiną. Prausikliai neturėtų sausinti odos. Pasibaigus karštajam sezonui nėra prasmės perdėtai griežtai valyti odos, tad rinkitės drėkinančius ir tausojančius epidermį prausiklius, tačiau nepamirškite prausti odos tiek ryte, tiek vakare.

                        6. Per mažas dėmesys odos būklės pasikeitimams. Jei odos būklė keičiasi per dieną keletą kartų, tai ženklas, kad ji reaguoja į aplinkos poveikį: taršą, klimatą, dirbtinį šildymą ir į emocinę būseną. Šie pokyčiai lemia ir odos ph šuolius.

                          Sprendimas: Tonikas yra svarbiausia priemonė, galinti atstatyti odos ph, nuraminti ir subalansuoti odą, taip pat jis pagerina kitų medžiagų skvarbą. Todėl, jei šiuo sezonu sunku suvaldyti odą būseną, būtinai įtraukite į savo rutiną odos toniką.

                            7.    Per mažai dėmesio paakių odai. Deja, dažnai ji būna užmiršta iki to laiko, kol atsiranda negrįžtami pokyčiai. Aktyvūs veido kremai nėra tinkami paakių priežiūrai, o ir likimo valiai palikti jų negalima. Netepkite aplink akis aktyvių, veido odai skirtų serumų ir kremų, taip galite sudirginti jautrią paakių odą. Paakių kremai yra kuriami, atsižvelgiant, jog ši sritis yra itin jautri, todėl medžiagų koncentracija ir sudėtis yra pritaikyta būtent paakių sričiai. Paakių zonoje praktiškai nėra riebalinių liaukų, tai reiškia, kad apsisaugoti oda pati tiesiog negali. Maždaug iki 25 metų galima dar nenaudoti papildomų paakių priemonių dėl odoje vykstančių netrūkstamų odos regeneracijos procesų. Tačiau su metais šie lėtėja ir odai reikalinga pagalba iš išorės. Atsiminkite, jog šiais laikais mes naudojamės kompiuteriais, turime šildymo sistemas, kondicionierius ir t.t. todėl odos tausojimas turi būti didesnis, jei žalingų veiksnių aplink kur kas daugiau. 
                            Sprendimas: preliminariai nuo 25 metų ištisus metus ryte ir vakare naudokite oda akių srities serumus bei kremus. Šios srities neprauskite prausikliu, kuris džiovina odą.

                              8.    Karštas vanduo. Vienas iš labiausiai žalojančių odos barjerą veiksnių.

                                Sprendimas: Neprauskite veido, rankų bei viso kūno odos po karštu vandeniu, rinkitės šiltą, ar, jei įmanomą, drungną vandenį. Ypač jei jūsų oda jautri, sausa.

                                  9.    Neskiriama dėmesio rankų bei lūpų odai. Atkuriamasis rankų kremas ir lūpų balzamas turėtų būti ištikimi jūsų draugai viso šaltojo sezono metu. Dažnas rankų plovimas, šarminių muilų naudojimas kritiškai išsausina odą.

                                    Sprendimas: Pakeiskite įrastą muilą švelniais, rankų odą drėkinančiais prausikliais ir atkurkite odos apsauginį paviršių kremu, taip jos atrodys ne tik minkštos, pridrėkintos, bet ir ilgiau išliks jaunos. O lūpas tepkite kokybiškais lūpų balzamais, ypač prieš miegą bei praleidžiant daugiau laiko gryname ore.

                                    Skaitomiausi portalai

                                    Raktažodžiai

                                    Rašyti komentarą

                                    Plain text

                                    • HTML žymės neleidžiamos.
                                    • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
                                    • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
                                    Sidebar placeholder