Klaipėdos medikai šokiruoti, tokio atvejo nebuvo

Klaipėdos medikai šokiruoti, tokio atvejo nebuvo

Klaipėdos universitetinės ligoninės naujagimių reanimacijos medikai šokiruoti – jie antrą parą kovoja dėl čia gimusios mergaitės gyvybės, kuriai, vos išvydusiai pasaulį, kraujyje nustatytos net 4 promilės alkoholio.

„Dėl to, kad tikrai su 4 promilėmis – pirmą kartą. Nebuvo tokio, aš 40 metų dirbu. Graži mergytė, du su puse kilogramai, atrodo normaliai. Na, o kaip bus toliau, sunku pasakyti“, – LRT naujienų tarnybai sakė gydytoja neonatologė Natalija Grigorjeva.

Skyriaus vedėja pasakoja, kad 35-erių moteris, ne klaipėdietė, pagimdė natūraliai, greičiau nei per pusvalandį. Gimdyvė buvo neblaivi - esą gėrusi namuose, tačiau kiek ilgai - neaišku.

„Antrą kartą gimdanti ir nepanaši į asocialią. Gimdymas sklandus, 37 savaičių nėštume. Atvykus girtumas nustatytas 2 promilių, naujagimiui net 4 promilių. O kaip taip gali būti – neįsivaizduoju“, – sakė Akušerinio-pogimdyvinio skyriaus vedėja Vaiva Galvosienė.

Apie incidentą medikai iškart pranešė Vaiko teisių apsaugos specialistams.

„Mamos būklė stabili, domisi naujagimiu. Na, man ji yra teikianti vilčių“, – apie situaciją po gimdymo sakė Akušerinio-pogimdyvinio skyriaus vedėja.  

Kiek ilgai kūdikis bus gydomas - neaišku, manoma, kad alkoholiui iš naujagimio organizmo pašalinti gali prireikti ir kelių savaičių.

Pasak medikų, atvykstančių gimdyti neblaivių moterų pasitaiko, tačiau - labai retai.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder