Klaipėdos medikai - stipriausi

Klaipėdos medikai - stipriausi

Praėjusią savaitę Palangoje vykusiose Lietuvos greitosios medicinos pagalbos (GMP) žaidynėse Klaipėdos ekipažas dar kartą įrodė, kad dirba geriausiai.

Žaidynėse varžėsi 36 greitosios medicinos pagalbos ekipažai iš Lietuvos ir užsienio šalių. GMP komandoms teko pademonstruoti labai įvairius įgūdžius: gaivinti staigios mirties ištiktą ar užspringusį asmenį, atkalbėti savižudį ant Palangos tilto, teikti pagalbą sunkiai sergančiam naujagimiui ar traumą patyrusiam vaikui ir t. t.

Klaipėdos GMP stoties vyr. gydytojas Rimvydas Juodviršis sakė, kad šiemet dalyvavo dvi klaipėdiečių brigados, kurios puikiai pasirodė.

Didžiųjų GMP įstaigų kategorijoje nugalėjo Klaipėdos greitosios medicininės pagalbos stoties komanda, kurią sudarė Virginija Šomkaitė, Jurgita Toliušienė ir Valdimaras Auksorius.

Antroji Klaipėdos GMP komanda - Simonas Žutautas, Agnius Korsakas ir Vijaras Reigas - pagal surinktų balų skaičių užėmė antrą vietą kartu su Kauno medikais. Tačiau kadangi apdovanojama tik pirmoji vieta, atskiro prizo antroji komanda negavo.

Klaipėdos GMP stoties vyr. gydytojas R. Juodviršis džiaugėsi, kad vienuolika kartų vykusiose Lietuvos GMP žaidynėse net 5 kartus nugalėjo klaipėdiečiai.

"Mūsų žmonės gerai dirba, kelia kvalifikaciją. Turime gerus instruktorius, kurie baigę specialius kursus, turi europinius sertifikatus ir turi teisę ruošti kitus medikus. Ypač džiaugiamės pas mus dirbančia Lina Končiene, pas kurią mokytis žmonės atvykstair iš kitų miestų. Mūsų žmonės yra motyvuoti, nori dirbti, taigi ir rezultatas neblogas", - specialistus pagyrė R. Juodviršis.

Antrosios Klaipėdos GMP komandos narys S. Žutautas pasakojo, kad pasiruošimas žaidynėms buvo ilgalaikis.

"Ruošėmės ne tik darbo metu, bet ir po jo, laisvomis dienomis. Įdėjome daug asmeninio laiko. Aišku, didžiausias įnašas yra mus ruošusios instruktorės Linos Končienės, kuri mums skyrė daug laiko, kad galėtume tinkamai pasiruošti. Pati įstaiga motyvuoja mus dirbti, mokytis, siekti naujų žinių, gerų rezultatų, tad ir norime parodyti per žaidynes, kad ne tik žiniomis esame geri, bet ir pasiruošę būti kiek įmanoma geresni vykdydami užduotis", - sakė medikas.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder