Klaipėdos ligoninėms - geros žinios iš ministerijos

Klaipėdos ligoninėms - geros žinios iš ministerijos

Vakar Vilniuje su sveikatos apsaugos ministru susitikęs meras Vytautas Grubliauskas į uostamiestį parvežė gerų žinių. Ministerija apsisprendė finansuoti du ligoninių projektus - sterilizacinės įrengimą Klaipėdos universitetinėje ligoninėje (KUL) ir naujos vaikų konsultacinės poliklinikos statybas.

Sausio pabaigoje rašėme, kad Sveikatos apsaugos ministerija pranešė nefinansuosianti KUL projekto dėl naujos sterilizacinės įrengimo.

Tuomet sprendimas motyvuotas tuo, kad greta esančioje ligoninėje neseniai įrengta moderni medicinos įrankių sterilizacinė. Šiam projektui ankstesnė ministerijos vadovybė buvo suplanavusi šiemet skirti 300 tūkst. eurų.

Tuomet KUL vadovas Vinsas Janušonis tikino, kad iki šiol net klausimas niekam nekilo, ar tai yra reikalinga.

Su ministru vakar susitikęs meras sakė, kad ministerija pakeitė nuomonę po vizito į uostamiesčio ligonines.

"Ministerija išgirdo, įsiklausė į situaciją, ir tas finansavimas, kuris buvo nubrauktas, sugrįžta. Taigi, sterilizacinių programa Klaipėdos universitetinėje ligoninėje bus visiškai užbaigta. Smagu, kad tai pavyks pabaigti šiais metais. Svarbu tai, kad ministras ir kiti vadovai pamatė, kokia yra reali situacija ligoninėje, kokios yra reikmės ir pakeitė savo sprendimą", - kalbėjo V. Grubliauskas.

Dar viena gera žinia - kad ministerija rengiasi prisidėti ir prie Klaipėdos vaikų ligoninės noro pastatyti naują vaikų konsultacinę polikliniką.

Mero teigimu, šiandien J. Karoso g. esantis konsultacinės poliklinikos pastatas visiškai neatitinka reikalavimų paslaugų teikimo ir saugumo, infrastruktūros pritaikomumo kontekste.

"Jau daug padaryta siekiant pastatyti naują konsultacinę vaikų polikliniką Vaikų ligoninės teritorijoje, ligoninės kieme. Atlikti visi reikalingi planavimo, projektavimo darbai, dabar dėliojamas finansavimo planas. Ministerijoje kalbėjome apie finansų ir jėgų konsolidavimą naujo pastato statybai bei apie priklausomumo perspektyvą - kam ateityje tas pastatas priklausytų", - sakė V. Grubliauskas.

Ministerija esą norėtų, kad naujoji poliklinika priklausytų jai, tačiau kol kas šis niuansas dar neaiškus.

"Svarbu, kad iškiltų naujas pastatas, kad sąlygos veikti poliklinikai būtų šiuolaikiškos ir patogios, o savininko teisių klausimas būtų antrinis. Manau, tikrai sutarsime su ministerija dėl turtinių dalykų, statyboms reikalingas finansavimas bus užtikrintas ir ministerija lėšų skirs", - po susitikimo su ministru optimistiškai nusiteikęs buvo meras.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder