Klaipėdos ligoninei - menininkų dovanos

Klaipėdos ligoninei - menininkų dovanos

Balandžio 28 dieną, 12 valandą, Klaipėdos universitentinės ligoninės onkologijos departamente (Liepojos g. 49) vyks šventė - Onkologijos departamento atsinaujinimo ir renovacijos proga.

Visus susirinkusiuosius, pacientus ir gydytojus, sveikins Klaipėdos universitetinės ligoninės vyriausiasis gydytojas prof. Vinsas Janušonis, Chemoterapijos klinikos vadovas gydytojas Alvydas Česas, Dalios Kirkutienės meno studijos tapytojai dovanos 14 paveikslų, fotografas Andrius Pelakauskas 11 fotodrobių, skambės muzikinės Marijaus Kučiko improvizacijos, eiles skaitys Petras Bielskis ir Dalia Bielskytė.

“Onkologinėmis ligomis sergantiems pacientams mūsų ligoninė – antrieji namai. Dėl ligos pobūdžio jie privalo po mūsų stogu praleisti beveik tiek pat, o kartais ir daugiau laiko nei šeimos būste. Tad renovuodami ligoninę svajojome sukurti jaukią, svetingą aplinką, kuri džiugintų pacientų akis ir širdis, taip padėdama sveikti,”- sako Chemoterapijos klinikos vadovas gydytojas Alvydas Česas, rodydamas šviesias, baltas koridorių ir palatų sienas, kurias greitai papuoš meno kūriniai. “Mes rūpinamės chemoterapija, džiugu, kad yra kas pasirūpina meno terapija, kuria labai tikiu”,- šmaikštauja A. Česas, pats garsėjantis, kaip meno žinovas ir mėgėjas.

“Mano meno studijai, šį pavasarį – metai. Tapyti čia renkasi įvairių specialybių žmonės. Tai jų pomėgis, saviraiškos, atsipalaidavimo būdas. Daug dirbantys per metus padarė didžiulę pažangą ir nutarė pasidalinti savo kūriniais su tais, kam jų labiausiai reikia – onkologiniais pacientais, - sako dailininkė Dalia Kirkutienė. – Dovanojame specialiai onkologinei ligoninei nutapytus paveikslus. Kiekviename iš jų – tarsi užkoduotas linkėjimas sveikti”. Paveikslą ligoninei dovanoja ir pati dailininkė, dailės studijos vadovė Dalia Kirkutienė.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder