Klaipėdoje konsultuosiantis plastikos chirurgas Gediminas Samulėnas: „Laukiami visi, kurie kompleksuoja dėl savo išvaizdos ir norėtų tai pakeisti“

Klaipėdoje konsultuosiantis plastikos chirurgas Gediminas Samulėnas: „Laukiami visi, kurie kompleksuoja dėl savo išvaizdos ir norėtų tai pakeisti“

Liepos 14 d. į Klaipėdą konsultuoti atvyksta plastinės ir rekonstrukcinės chirurgijos gydytojas Gediminas Samulėnas, kuris vien pernai atliko apie 550 įvairių operacijų. Vizito metu „Nordclinic“ gydytojas konsultuos klaipėdiečius aktualiais klausimais apie veido patempimą, pilvo plastiką, krūtų didinimą ar mažinimą, riebalų nusiurbimą ir kitas plastines operacijas. Į konsultaciją kviečiami visi, kurie nori aptarti rūpimą problemą, išsklaidyti kylančias abejones ir rasti efektyviausią sprendimą.

Pakanka žinoti probleminę sritį

Konsultacijoje Klaipėdoje G. Samulėnas lauks visų, turinčių kokį nors rūpestį veido ar kūno srityje, kuris kelia diskomfortą, sveikatos ar estetinių problemų. Tokia konsultacija padės drauge su gydytoju aptarti problemą, jos priežastis ir galimus sprendimus.

Plastinės ir rekonstrukcinės chirurgijos gydytojo teigimu, į konsultaciją nebūtina ateiti pasiruošus konkrečių klausimų ar pasidomėjus problemos sprendimu – vizitas ir yra skirtas sužinoti visai reikalingai informacijai iš šios srities eksperto lūpų. „Specialaus pasiruošimo einant į konsultaciją nereikia – pakanka žinoti, kuri kūno vieta jūsų netenkina“, – paaiškina G. Samulėnas.

Tokio pobūdžio konsultacijos eiga paprasta: jos metu pacientas papasakoja apie problemą, gydytojas jį apžiūri ir pasiūlo individualų sprendimą. Tuo atveju, jei pacientas nusprendžia darytis operaciją, jam numatomas gydymo planas ir registruojamasi operacijai. Antrąkart su gydytoju susitinkama prieš operaciją ir tiksliai aptariama jos eiga bei kokio rezultato galima tikėtis.

Nerimas – dėl informacijos trūkumo

Plastinės ir rekonstrukcinės chirurgijos gydytojo kabinete lankosi tiek vyrai, tiek ir moterys. G. Samulėno teigimu, konsultacijos reikalingos ne tik tam, kad drauge būtų aptarta operacijos galimybė, bet ir siekiant išsklaidyti abejones: „Kartais pasitaiko, kad žmonės nerimauja, nes pasiskaito įvairios informacijos internete, kuri, plastinės chirurgijos atveju, dažnai būna netiksli. Be to, jei tai pirmoji operacija, žmogui gali būti baisu. Taip yra dėl to, kad mes bijome to, ko nežinome. Tad pasikalbėjus viskas pasidaro aiškiau.“

G. Samulėnas primena, kad į konsultaciją reikia registruotis iš anksto, nes vietų skaičius ribotas. Taip pat verta atsižvelgti, kad operacijos vyksta Kaune, „Nordclinic“ klinikoje.

Problemiškiausios sritys – krūtys, pilvas ir veidas

Plastinių operacijų įvairovė yra labai didelė, vis tik populiariausios tarp pacientų, anot G. Samulėno, yra krūtų, pilvo operacijos, taip pat veido bei antakių pakėlimas. Ši tendencija būdinga visam pasauliui.

Pagal priežastis, dėl kurių dažniausiai kreipiamasi, plastinės chirurgijos pacientus galima priskirti kelioms grupėms. Pirmoji – tai mamos, kurios nebeplanuoja gimdyti ir nori išspręsti nėštumo bei gimdymo metu atsiradusias problemas krūtų ir pilvo srityje. Antra grupė – tai asmenys, kuriems po ženklaus svorio numetimo visame kūne arba tam tikrose zonose atsirado odos pertekliaus. Trečia grupė nori koreguoti įgimtas kūno savybes, pavyzdžiui, atlėpusias ausis ar mažą krūtinę. Ketvirta pacientų grupė kreipiasi dėl amžiaus nulemtų pokyčių veide – tai geriausiai sprendžia veido, antakių pakėlimo procedūros, taip pat akių vokų plastika.

Vien pernai atliko apie 550 operacijų

G. Samulėnas yra Lietuvos sveikatos mokslų universiteto ligoninės Kauno klinikų Plastinės ir rekonstrukcinės chirurgijos klinikos gydytojas, doktorantas, doktorantų tarybos pirmininkas. Šiame universitete G. Samulėnas yra baigęs rezidentūros studijas, kur įgijo plastinės ir rekonstrukcinės chirurgijos gydytojo kvalifikaciją, čia baigė ir medicinos magistro studijas, yra stažavęsis Vokietijoje, taip pat kaupė patirtį įvairiuose šalies ir užsienio seminaruose bei konferencijose.

Plastinės ir rekonstrukcinės chirurgijos gydytojo specializacija – visas plastinės chirurgijos spektras, išskyrus nosies operacijas. Vien pernai gydytojas atliko apie 550 operacijų privačiame bei valstybiniame sektoriuje. Chirurgo praktikoje populiariausios veido patempimo / pakėlimo operacijos, krūtų didinimas / redukcija / pakėlimas, pilvo, šlaunų bei žastų plastika, vokų plastika, antakių pakėlimas ir riebalų nusiurbimas.

„Esu iš gydytojų giminės ir kitur savęs neįsivaizduoju. Iš savo jau beveik dešimties metų praktinės plastikos chirurgo patirties galiu pasakyti, kad tai nuostabi sritis, padedanti žmonėms išsilaisvinti iš psichologinių kompleksų ir džiaugtis gyvenimu. Matyti šiuos pacientų pokyčius visai „Nordclinic“ komandai yra didžiausias džiaugsmas ir siekis“, – priduria G. Samulėnas.

Išankstinė registracija G. Samulėno konsultacijai

Mob. 8 700 500 51

El. p. [email protected].

Konsultacijos vieta ir laikas

Ingos Gruzdienės medicinos centras, Liepų g. 36, Klaipėda

Liepos 14 d., antradienis, konsultacijos prasidės nuo 10 val.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder