Klaipėdoje - artroskopijos konferencija

Klaipėdoje - artroskopijos konferencija

Gausus būrys artroskopijos specialistų iš Lietuvos bei kitų šalių vakar susirinko į Klaipėdos universitetinės ligoninės (KUL) organizuojamą kasmetinę konferenciją. Šįkart ji skirta kelio ir peties artroskopijai.

"Ši konferencija pati didžiausia, kokią tik esame organizavę. Šiemet Lietuvos artroskopijos draugija įstojo į tarptautinę asociaciją ESKA, tad ir ši konferencija tarptautinio masto ir dydžio", - sakė KUL Sporto traumų sektoriaus vedėjas, gydytojas ortopedas-traumatologas Markas Fiodorovas.

Vakar konferencijos dalyviai turėjo progą ekrane ne tik stebėti tiesiogiai vykstančias mažai invazinio būdo artroskopijos operacijas, bet ir tuo pat metu uždavinėti klausimus operuojantiems chirurgams.

"Ineraktyviai stebėti operaciją ir galimybė bendrauti tiesiogiai su operaciją atliekančiu chirurgu - puiki priemonė semtis patirties", - sakė M. Fiodorovas.

Vakar susirinkusieji tiesiogiai stebėjo dvi kelio ir dvi peties patologijos operacijas.

Šiandien konferencija persikels į Klaipėdos dramos teatro patalpas. Čia artroskopijos specialistai klausysis naujausių pranešimų kelio ir peties patologijos temomis.

Į konferenciją pakviesti aukščiausio lygio lektoriai iš Italijos, Ispanijos, Lenkijos.

"Džiaugiamės, kad kasmet artroskopų konferencija sulaukia vis gausesnio dalyvių dėmesio. Smagu, kad susidomėjimas minimaliai invazinėmis operacijomis vis didėja, nes šios operacijos yra mūsų ateitis. Ši sritis kasmet tobulėja, plečiasi jų spektras, sudėtingėja instrumentai, tad tokios konferencijos ir suteikia galimybę žengti koja kojon su naujovėmis", - kalbėjo M. Fiodorovas.

Į konferenciją susirinko per 130 dalyvių iš Lietuvos, Latvijos, Ukrainos bei Rusijos.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder