Klaipėdiečiams - nemokamos treniruotės

Klaipėdiečiams - nemokamos treniruotės

Daugelis svajoja vasarą pasitikti atsikratę nereikalingų kilogramų, išsinėrę iš sunkių drabužių didžiuotis grakščiu ir tvirtu kūnu.

Klaipėdos visuomenės sveikatos biuro specialistai rekomenduoja nepamesti galvos dėl įvairiausių dietų ar "stebuklingų" papildų - žymiai prasmingiau koreguoti savo gyvenimo būdą įtraukiant į dienotvarkę ir sportą. Uostamiesčio gyventojai gegužę galės rinktis iš kelių nemokamų fizinių veiklų rūšių.

Tradiciniu tapusiame kalendoriuje "Ir kūnui, ir sielai", kurį drauge su partneriais kiekvieną mėnesį sudaro Klaipėdos m. visuomenės sveikatos biuras, - zumba ir kalanetika damoms, šokių treniruotės vaikams, paaugliams ir suaugusiems, stuburo ir sąnarių bei specialios mankštos senjorams, nėščiosioms, karatė užsiėmimai, joga.

"Džiaugiamės turėdami šaunių bičiulių - sporto klubų, studijų atstovų ir pavienių entuziastų, kurie palaiko mūsų sumanymus. Bendrų pastangų dėka Klaipėdai suteiktas Sveiko miesto titulas tikrai nelieka "popierinis". Uostamiesčio gyventojams išties verta pasinaudoti galimybėmis nemokamai išmėginti įvairias treniruotes ir atrasti širdžiai mieliausią veiklą", - kvietė Klaipėdos m. visuomenės sveikatos biuro direktorė Jūratė Grubliauskienė.

Nuolat su šia įstaiga bendradarbiaujančios studijos "Yoga Guru" vadovė Gražina Genė teigė, kad į nemokamus rytinius jogos užsiėmimus klaipėdiečiai noriai registruojasi.

"Didžiąją ateinančiųjų dalį sudaro moterys. Pastebėjome, kad neretai atkeliauja mamos su dukromis arba draugės - taip naujokėms drąsiau", - šypsojosi jogos instruktorė.

G.Genės teigimu, dalis išmėginusiųjų jogą nemokamai, susižavi ja ir vėliau tampa nuolatiniais studijos klientais.

"Smagu, kai žmonės pasilieka - ypač turint omenyje, kad Klaipėdoje organizuojamos nemokamos veiklos sudaro gan platų pasirinkimo spektrą. Tuos, kurie dar nesiryžo pažinti jogos, raginčiau nedvejoti. Mano įsitikinimu, ši fizinė veikla tinka visiems. Žmonės neretai turi klaidingų nuostatų, dejuoja, kad yra nelankstūs ir panašiai.

Joga padeda ne tik sustiprinti kūną, bet ir įkvepia labiau pasitikėti savimi, nuramina mintis", - kalbėjo G. Genė.

Klaipėdos m. visuomenės sveikatos biuro bičiulių artimiausiuose planuose - kaip ir praėjusių metų vasarą Atgimimo aikštėje organizuoti nemokamas rytines jogos mankštas.

Belaukiant jų starto yra ir alternatyvų norintiems pajudėti lauke - kiekvieną antradienį bėgikai kviečia į savo gretas Poilsio parke.

Parengta pagal Klaipėdos m. visuomenės sveikatos biuro informaciją

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder