Kiek laiko prireiks prisiderinti prie vasaros laiko?

Kiek laiko prireiks prisiderinti prie vasaros laiko?

Šį savaitgalį įvestas vadinamasis vasaros laikas. Teigiama, kad laikrodžio rodyklių sukiojimas leidžia ilgiau naudotis šviesiu paros metu, taupyti elektros energiją, būti darbingesniems. Tačiau medikai tvirtina, kad rodyklių sukiojimo sukeliamo streso neatperka ekonominis efektas. Prisitaikymas prie naujo laiko, pasak sveikos gyvensenos specialisto Sauliaus Urbono, užtrunka apie savaitę.

„Bet koks pokytis tam tikrą laiką išmuša mus iš pusiausvyros. Tai trunka 5-6 dienas, kol žmogaus organizmas persiorientuoja, ypač jei jis turėjo tam tikrą tikslų kėlimosi laiką. Tas valandinis pokytis yra pakankamai ženklus ir daugeliui žmonių sukelia tokius nemalonius pojūčius ir išmuša iš ritmo: sutrinka miego ciklas, o poilsis gaunasi nepilnavertis tam tikrą laikotarpį“, - „Žinų radijui“ sakė S. Urbonas.

Jis taip pat pažymėjo, kad jeigu žmogaus organizmas per savaitę neprisiderina, vadinasi žmogus turi psichologinių, o ne fiziologinių problemų.

Vasaros laikas Lietuvoje kasmet įvedamas nuo 2003 metų. Tai darysime mažiausiai iki 2016-ųjų. Iki to laiko galios Vyriausybės patvirtinta Europos Sąjungos direktyva dėl sezoninio laiko. Sezoninį laiką turi apie 100 - ą pasaulio valstybių.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder