Kiaušiniai yra daug sveikesni, nei iki šiol manyta

Kiaušiniai yra daug sveikesni, nei iki šiol manyta

Kasdienis pusryčių kiaušinis, anot tyrimo, yra daug sveikesnis nei iki šiol manė mokslininkai. „Saikingas kiaušinių vartojimas“ siejamas su mažesne širdies ligų rizika, rodo ilgalaikė studija, kurioje dalyvavo pusė milijono kinų. Britų ir kinų mokslininkų atlikto tyrimo rezultatai antradienį skelbiami žurnale „Heart“.

Iki šiol buvo manoma, kad kiaušiniai didina cholesterolio kiekį žmogaus organizme. Tačiau jie turi ir svarbių proteinų bei vitaminų.

Tyrimo metu devynerius metus buvo stebimi sveiki suaugusieji. Anot mokslininkų, paaiškėjo, kad, kasdien suvalgant po kiaušinį, mažėja rizika susirgti širdies ir kraujagyslių ligomis. Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) duomenimis, kasmet šios ligos pasaulyje pražudo apie 17,7 mln. žmonių.

Vis dėlto kai kurie mokslininkai kritikuoja tokias išvadas kaip ribotas. Jie atkreipia dėmesį į tai, kad prie geresnės širdies sveikatos ypač prisideda ir tokie veiksniai, kaip padidėjusi gerovė ar sportinis aktyvumas.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder