Kaune - sveikos gyvensenos ir medicinos paroda "Sveikatos dienos 2017"

Kaune - sveikos gyvensenos ir medicinos paroda "Sveikatos dienos 2017"

Kaune penktadienį prasideda 9-oji sveikatingumo, sveikos gyvensenos ir medicinos paroda "Sveikatos dienos 2017". Kartu jau antrą kartą organizuojama sporto klubų ir mokyklų, sporto prekių ir paslaugų "Sporto mugė 2017" daugeliui lankytojų tampa nauja pradžia - niekas kitas taip nemotyvuoja keisti savo gyvenimo būdo kaip profesionalų rekomendacijos, geri pasiūlymai ir įkvepiančios istorijos.

Tradiciškai paskutinį žiemos savaitgalį į vasario 24-26 dienomis vyksiančią parodą "Sveikatos dienos" Kauno futbolo manieže ir šalia vykstančią "Sporto mugę" Lietuvos sporto universiteto manieže turėdami tą patį tikslą - susipažinti su sveikatingumo, sveikatos ir sporto naujienomis, traukia tiek sveikos gyvensenos entuziastai, tiek apie pokyčius dar tik galvojantys gyventojai. Renginių programos aktualios įvairaus amžiaus žmonėms - ir jaunimui, ir šeimoms su mažamečiais vaikais bei senjorams.

"Įvairūs moksliniai tyrimai ir stebėjimai rodo, kad labiausiai gerą žmogaus sveikatą lemia sveika gyvensena, kuri priklauso nuo paties žmogaus, ir kur kas mažesnė sveikatos dalis priklauso nuo genetikos. Atrodo, kad sveiko žmogaus taisyklės visiems gerai žinomos - reikia pakankamai judėti, valgyti sveikus maisto produktus, nevartoti sveikatai kenksmingų medžiagų, tačiau svarbiausia yra motyvacija, kurios dažniausiai ir pritrūksta", - sako bendrovės "Ekspozicijų centras" vadovas. Erikas Piskunovas.

Anot E. Piskunovo, keisti gyvenimo būdą - sunkus uždavinys ir jo išspręsti dažniausiai nepavyksta tik dėl vienintelės priežasties - nežinojimo, kaip tai padaryti. Parodos "Sveikatos dienos" ir "Sporto mugės" metu lankytojai turi unikalią galimybę sudaryti savo sveikos gyvensenos veiksmų planą.

Šiemet parodoje "Sveikatos dienos" lankytojai turės galimybę susipažinti su sveikatai ir sveikai gyvensenai skirtų gaminių ir paslaugų tiekėjų pasiūlymais, dalyvauti aktualiuose seminaruose apie gyvenimo būdo, mitybos įtaką sveikatai, fizinės ir emocinės sveikatos susigrąžinimą. Parodos metu taip pat bus galima atlikti nemokamus sveikatos tyrimus, išmokti teikti pirmąją pagalbą, sužinoti apie organų donorystę ar tapti kraujo donoru čia pat, parodoje.

Specialiame visuomenės fiziniam aktyvumui didinti skirtame renginyje "Sporto mugė" lankytojai galės patys dalyvauti atvirosiose treniruotėse, pažintiniuose užsiėmimuose, vaikų ir šeimų sporto turnyruose, susitikti su žinomais Lietuvos sportininkais, susipažinti su daugiau kaip 40 sporto šakų, skirtų vaikams ir jaunimui. Mugės metu taip pat vyks Lietuvos klasikinės jėgos trikovės čempionatas, įkvepianti sporto šakų parodomoji programa.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder