Įspėjama, kad iki lapkričio Ebolos infekcijų skaičius gali patrigubėti

Įspėjama, kad iki lapkričio Ebolos infekcijų skaičius gali patrigubėti

Ebolos atvejų skaičius Vakarų Afrikoje iki lapkričio gali patrigubėti. Pasaulio sveikatos organizacija (PSO), remdamasi atitinkamu tyrimu, įspėja, kad naujų susirgimų skaičius gali išaugti nuo šimtų iki tūkstančių per savaitę, praneša agentūra AFP.

JAV ligų kontrolės ir prevencijos centras (CDC) prognozuoja dar didesnius skaičius.

Jei nebus imtasi atitinkamų priemonių, iki lapkričio 2-osios Ebola gali būti užsikrėtę daugiau kaip 20 000 žmonių, rodo PSO ir Londono karališkojo koledžo tyrimas, kurio rezultatus skelbia specializuotas žurnalas "New England Journal of Medicine". Ekspertų teigimu, tai santūrios prognozės. Iki sausio užsikrėtusiųjų esą gali būti jau šimtai tūkstančių.

Ebolos epidemija, remiantis studija, gali ilgam įsitvirtinti regione.

CDC taip pat įspėja dėl epidemijos plitimo. Iki 2015 metų sausio 20-osios infekuotųjų gali padaugėti iki 550 000-1,4 mln., sakoma institucijos pranešime. Šis vertinimas remiasi spėjimu, kad iš tikrųjų jau dabar virusu yra užsikrėtę 2,5 karto daugiau žmonių nei teigiama.

Tai yra didžiausia Ebolos epidemija nuo viruso atradimo. Penkiose Vakarų Afrikos šalyse iki rugsėji 18-osios virusu užsikrėtė 5 864 žmonės, 2 811 jų mirė.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder