Ievai irgi reikia padėti

Ievai irgi reikia padėti

Plungės „Saulės“ gimnazijos moksleivei 17 metų Ievai Krivickaitei, nutiesusiai pagalbos tiltus daugybei mažųjų ligoniukų, pagalbos prireikė pačiai. Dėl paūmėjusio cukrinio diabeto ligoninėje atsidūrusiai sergančių vaikų fėjai žmonės abejingi neliko.

Labdaros ir paramos fondo „Mamų unija“ vadovė Eglė Mėlinauskienė „Vakaro žinioms“ patvirtino, kad šio fondo savanorė Ieva nuo pirmadienio gydoma Kauno klinikose. „Kai pirmadienį kalbėjau su Ieva, ji sakė, kad jaučiasi neblogai, sveikatos būklę vadino stabilia, - pasakojo E.Mėlinauskienė. - Tačiau nerimą kelia tai, kad Ievai reikalinga insulino pompa su monitoringu nėra kompensuojama, o kainuoja šis prietaisas apie 4,2 tūkst. eurų. Ir tai dar ne viskas. Kas savaitę būtina keisti sensorių, o vienas toks sensorius kainuoja 55 eurus. Ieva padėjo daugeliui ligoniukų, dabar atėjo mūsų eilė padėti jai.“

Prašymą padėti Ievai E.Mėlinauskienė socialiniame tinkle paskelbė pirmadienio popietę. Nepraėjus nė parai išgalintys paremti Ievos kovą su liga į nurodytą sąskaitą buvo pervedę 1280 eurų. „Ievos gerumas jai gerumu ir grįžta, - džiaugėsi E.Mėlinauskienė. - Ji pati, nekreipdama dėmesio į savo ligą, tiek pasiaukojo dėl kitų...“

Ieva, cukriniu diabetu serganti nuo vaikystės, rūpintis kitais ligoniukais pradėjo būdama 14-os. Rugsėjo pabaigoje I.Krivickaitė įvykdė šių metų pavasarį duotą pažadą nusiskusti savo liemenį siekiančius plaukus, kai tik pavyks surinkti 30 tūkst. eurų vėžiu sergantiems vaikams. Į Ievos inicijuotą akciją atsiliepę geradariai vėžiu sergantiems vaikams jau yra paaukoję apie 80 tūkst. eurų.

Ievos gydymui aukoti galite sąskaitos Nr. LT 77 7300 0101 4079 5625. Paskirtis: Ievos gydymui. Gavėjas - „Mamų unija“. Įmonės kodas: 302288579. Swedbank AB, banko kodas 73000, BIC - HABALT22. Taip pat galite atlikti pavedimą iš užsienio per PAYPAL sistemą.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder