Įdegio dieta

Įdegio dieta

Norint gražiai įdegti, svarbu ne tik atostogauti šiltuose kraštuose, bet ir laikytis tinkamos dietos. Juk visa, ką mes valgome, vienaip ar kitaip atsispindi odoje.

Kad ir ką sakytų aristokratiško blyškumo šalininkai, auksinis įdegis asocijuojasi su jaunyste ir sveikata. Ir tai ne atsitiktinumas! Saulės vonios gerina nuotaiką, stiprina imunitetą, skatina medžiagų apykaitą, teigiamai veikia hormonų apykaitą ir odos būklę. Bet su viena sąlyga: jei saule nepiktnaudžiausite. Kitaip oda ims greitai senti, raukšlėtis, pleiskanoti. To išvengti padės tinkama mityba. Stenkitės, kad jūsų valgiaraštyje būtų:

- OMEGA 3 RIEBIŲJŲ RŪGŠČIŲ. Išsaugo odos lipidų sluoksnį, kartu neleisdamos iš epidermio pasišalinti drėgmei ir užkirsdamos kelią susidaryti raukšlėms. Pagrindinis riebiųjų rūgščių šaltinis yra žuvis.

Tačiau atsiminkite: kaitinamos riebiosios rūgštys suyra, taigi keptas upėtakis, žuvienė iš eršketo arba karštai rūkyta skumbrė pagal omega 3 kiekį gerokai nusileidžia silkei arba silpnai sūdytai lašišai.

- BETA KAROTINO (VITAMINO A). Padeda susidaryti pigmentams, suteikiantiems odai bronzinį atspalvį, kartu apsaugo nuo žalingos saulės spinduliuotės. Beta karotino yra visose daržovėse, uogose ir raudonos spalvos vaisiuose. Šios medžiagos gausu paprikose, morkose, burokėliuose, abrikosuose ir melionuose.

Atminkite, kad be riebalų vitaminas A nepasisavinamas, taigi dosniai gardinkite salotas augaliniu aliejumi arba grietine - abu užpilai padeda lygiai įdegti. Aliejuje yra vitamino E, kuris kovoja su pirmalaikiu senėjimu ir išsaugo odos drėgmę, o grietinėje yra gyvulinių baltymų, būtinų gamintis kolagenui, kuris neleidžia odai raukšlėtis.

- LIKOPENO. Reikalingas gamintis melaninui - medžiagai, suteikiančiai odai rudumo. Daugiausia likopeno yra pomidoruose. Be to, kad ir kaip būtų keista, kaitinama ši medžiaga nesuyra, o priešingai, suaktyvėja.

Taigi pomidorų padažas arba kepti pomidorai - geriausias valgis norintiems įdegti.

- CINKO. Padeda odai išlikti lygiai ir drėgnai (sausos, pleiskanojančios odos įdegis ilgai neišliks), o kartu lėtina jos senėjimą. Daug cinko yra brokoliuose, taigi stenkitės visą vasarą kuo daugiau valgyti šios naudingos daržovės. Yra dar viena priežastis pamėgti šios rūšies kopūstus: celiulito ant šlaunų ir sėdmenų nepaslėps nė vienas maudymosi kostiumas, o brokoliuose yra daug kalio, kuris iš audinių
šalina skysčių perteklių (pabrinkimai - pagrindiniai celiulito sąjungininkai), ir vario (lemia odos elastingumą ir neleidžia susidaryti "apelsino odai").

Beje, deginantis galima atsikratyti antsvorio ir sumažinti apetitą. Mat veikiant saulės spinduliams organizme gaminasi vitaminas D. Šis vitaminas veikia svorį, nes skatina išsiskirti leptiną - hormoną, kuris į smegenis siunčia signalą apie sotumą. Taigi saulės vitamino trūkumas gali prisidėti prie apetito didėjimo, vadinasi, ir papildomų kilogramų.

 

Pavyzdinis valgiaraštis, kuris padės greitai įdegti ir kartu apsaugos odą nuo žalingo saulės spindulių poveikio.

Pusryčiai

Jogurtas arba kefyras (oda gaus lengvai pasisavinamų baltymų, kurie būtini nenorintiems susiraukšlėti);

Vaisių salotos (papildys vitaminų A ir C trūkumą);

Žalioji arbata (spartina ląstelių atsinaujinimo procesą, vadinasi, greitina įdegimą).

Pietūs

Morkų, paprikų ir šviežių žalumynų salotos, pagardintos augaliniu aliejumi;

Brokolių sriuba;

Mėsa arba paukštiena (gyvuliniai riebalai aprūpins odą amino rūgštimis, kurios padeda išsiskirti melaninui. Ne veltui "mėsėdžiai" įdega daug greičiau už vegetarus).

Vakarienė

Pomidorų salotos;

Riebios žuvies gabalėlis;

Arbūzo arba meliono (dryžuotas vaisius odą drėkina, o melionas aprūpina beta karotinu).

Parengta pagal priedą „Laisvalaikis“

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder