Į Klaipėdą grįžta šiaurietiško ėjimo mokymai

Į Klaipėdą grįžta šiaurietiško ėjimo mokymai

Uostamiestyje, pamažu bundant gamtai, šiaurietiško ėjimo mylėtojai ir vėl kviečiami burtis bendriems fizinio aktyvumo užsiėmimams. Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biuras nuo kovo 3 d. kiekvieną antradienį visiems norintiems pajudėti gryname ore siūlo itin populiarias nemokamas grupines treniruotes.

Šiaurietiškas ėjimas – labai paprasta, lengvai išmokstama, tačiau itin efektyvi sveikatingumo priemonė visiems: jauniems, vidutinio amžiaus žmonėms ir senjorams. Užsiėmimų metu einama atsispiriant lazdomis, o tinkamai apsirengus šia veikla galima užsiimti bet kokiu oru ir bet kuriuo metų laiku.

Einant su lazdomis dirba daugiau nei 90 proc. raumenų ir sudeginama beveik 50 proc. daugiau kalorijų nei tokiu pat greičiu einant be lazdų – dirba ne tik kojos, bet ir rankos bei viršutinė kūno dalis. Kojų sąnariams ir nugarai tenka mažesnis krūvis nei bėgant, o teisingai atliekami judesiai atpalaiduoja kaklo ir pečių raumenis.

Šio fizinio užsiėmimo metu įkvepiama daugiau deguonies, todėl gerinamas širdies ritmas, treniruojama širdies ir kraujagyslių sistema. Be to, gerėja aerobinė ištvermė ir gerėja medžiagų apykaitą - per valandą išeikvojama vidutiniškai apie 400 kalorijų (vaikščiojant be lazdų sudeginama 280 kcal/val.), sunaudojama 20–40 proc. energijos daugiau, negu einant paprastai.

„Šiuose mokymuose papasakosime apie šiaurietiško ėjimo teigiamą poveikį sveikatai, supažindinsime su tinkamu šių treniruočių inventoriumi. Visi kartu mokysimės bazinių šiaurietiško ėjimo žingsnių bei įvairių pratimų. Nors užsiėmimų metu dalyvaujančius aprūpiname lazdomis, tačiau galima atvykti ir su savomis. Taip pat patariame pasirūpinti judesių nevaržančia apranga, patogia avalyne, gera nuotaika ir, žinoma, raginame nepamiršti draugo!“ – kalbėjo Klaipėdos m. visuomenės sveikatos biuro specialistė Gintarė Vasiliauskaitė.

Šiaurietiško užsiėmimo mokymai vyks nuo kovo 3 d. kiekvieną antradienį 17 val. prie Klaipėdos vasaros estrados. Grupės renkasi ir startuoja Klaipėdos tuberkuliozės ligoninės mašinų stovėjimo aikštelėje (P. Lideikio g. 2, Klaipėda). Tikslesnė informacija skelbiama kiekvieną mėnesį leidžiamame sporto kalendoriuje, kurį galima rasti Klaipėdos m. sveikatos biuro svetainėje (www.sveiaktosbiuras.lt).

Mokymai nemokami. Būtina išankstinė registracija (tel. (8 46) 234796, mob. 8 640 93 341, el. paštu: [email protected]).

VAIKŠČIOJIMO GRUPĖS SENJORAMS

Klaipėdoje 2015-ieji metai dedikuoti Senjorams, tad nenuostabu, jog daugybė veiklų, iniciatyvų ir renginių skiriama būtent vyresnio amžiaus žmonėms. Atėjus pavasariui Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biuras kiekvieną trečiadienį nuo 16 val. uostamiestyje vėl organizuoja vaikščiojimo grupes senjorams.

Vaikščiojimo grupės senjorams – tai užsiėmimai gryname ore, kurių metu ne tik smagiai vaikštinėjama pušyne, bet ir supažindinama su lengvai atliekamais įvairiais tempimo, koordinacijos ir jėgos pratimais, kuriuos vėliau lengvai galima pritaikyti individualiose mankštose. Ši veikla skatina senjorus ne tik išlikti fiziškai aktyviais, bet ir išeiti iš namų, susitikti su bendraminčiais.

„Šiais metais vaikščiojimo grupių dalyvių laukia dar įvairesnė bei įdomesnė programa, kurią specialiai parengėme senjorams. Pozityvus nusiteikimas, skambutis kaimynei ar bičiuliui, kad su kompanija būtų smagiau - tai visa, ko reikia norint prisijungti prie šių nemokamų užsiėmimų“ – kalbėjo Klaipėdos m. visuomenės sveikatos biuro specialistė Gintarė Vasiliauskaitė.

Vaikščiojimo grupės Klaipėdoje pradėtos burti pernai vasarą užsikrėtus gražiu Italijos pavyzdžiu. Jau tuomet šią Pasaulinės sveikatos organizacijos rekomenduojamą fizinio aktyvumo metodiką klaipėdiečiai pamėgo, todėl ir šiemet grupės bursis pajudėti ir pabendrauti reguliariai, kas savaitę.

Dalyviams rekomenduojama pasirinkti patogią avalynę ir tinkamus drabužius, su savimi turėti buteliuką vandens.

Visi norintys kviečiami kiekvieną trečiadienį 16 val. atvykti į Klaipėdos tuberkuliozės ligoninės mašinų stovėjimo aikštelę, esančią adresu P. Lideikio g. 2, Klaipėda.

Išankstinė registracija – būtina. Ji vyksta tel. (8 46) 234796, mob. 8 640 93 341, el. paštu: [email protected]

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder