Gana kurti savo verslą prisidengus ŽIV pacientais!

Gana kurti savo verslą prisidengus ŽIV pacientais!

ŽIV žmones, jų artimuosius ir juos palaikančius asmenis vienijanti organizacija "Pozityvus gyvenimas" bei kitų bendruomenių nariai Tarptautinę AIDS dieną paminės eisena piketu centrinėse Vilniaus gatvėse. Piketuotojų rankose bus plakatai, raginantys atkreipti dėmesį į korupcinius susitarimus tarp kelių organizacijų ir politikų. "Nieko apie mus be mūsų!" – reikalaus ŽIV infekuoti ir juos palaikantys asmenys, kitų bendruomenių atstovai iš Vilniaus, Kauno ir Klaipėdos.

Gruodžio 1 d. 13 val. ŽIV infekuoti, jų artimieji ir juos palaikantys asmenys pristatys teatralizuotą pasirodymą "Gana pelnytis iš svetimos ligos!" ir pasisakys prie Atviros Lietuvos fondo (Didžioji g. 5). 13.20 val. eisenos dalyviai pražygiuos Rotušės aikšte ir apie 13.30 prie Sveikatos apsaugos ministerijos išreikš nepasitenkinimą viceministre Jadvyga Zinkevičiūte ir įteiks ministerijai raštą su prašymu informuoti ŽIV bendruomenę, ką nuveikė viceministrė kaip ŽIV ambasadorė. 14 val. piketas bus baigtas aikštėje prie Vyriausybės.

"Mes pirmą kartą iš žiniasklaidos sužinojome, kad kažkokia neva mūsų interesus atstovaujanti organizacija paskyrė viceministrę J. Zinkevičiūtę AIDS ambasadore. Kodėl nepasitarus ir nesuderinus su ŽIV bendruomene jai buvo suteikta tokia garbė? Ir ką ji nuveikė ŽIV bendruomenės labui būdama ambasadore?" – sako asociacijos „Pozityvus gyvenimas“ vadovas Jurgis Andriuška.

ŽIV infekuotų žmonių, jų artimųjų ir juos palaikančių bendruomenių nepasitenkinimą sukėlė eilė įvykių:

• projektai, kuriuos metai iš metų užtikrintai laimi tos pačios organizacijos, neįtraukiant į juos bendruomenių;

• už projektų pinigus rengiami mokymai, į kuriuos ŽIV bendruomenės atstovai net nekviečiami;

• ŽIV temoje dirbančių specialistų migracija iš nevyriausybinio sektoriaus į valstybinį ir atgal;

• Projektinių lėšų, skirtų ŽIV prevencijai ir žalos mažinimui įsisavinimas tik Vilniaus mieste;

• Be ŽIV bendruomenės pritarimo vienos organizacijos sprendimu viceministrės Jadvygos Zinkevičiūtės išrinkimas ŽIV ambasadore.

"Mes matome kelių organizacijų tuos pačius atstovus, kurie iš projektinių lėšų "turistauja" po tarptautines konferencijas, pramogauja, gyvena iš svetimos ligos, tačiau neteikia visuomenei ir ŽIV bendruomenei jokių savo kelionių ataskaitų. Ši situacija galutinai užkniso, nes jų įžūlumas viršija visas padorumo ribas. Pernai, Klaipėdos ir Kauno bendruomenių atstovai buvo sukviesti į vieno projekto rengimo paruošiamąjį darbą. Siekianti vadovauti šiam projektui organizacija mums žadėjo veiklą šiuose regionuose, mes dėjome savo parašus, davėme sutikimą, ja patikėjome ir rekomendavome. Tačiau dabar sužinojome, kad į projekto vykdymą Kauno ir Klaipėdos bendruomenės įtrauktos nebus", - sako J. Andriuška.

Piketo metu žmonės su ŽIV žada pateikti ne vieną "AIDS verslininkų" demaskavimo faktą, išpainioti kaip siūlų kamuolį giminysčių ir draugysčių ryšį, kuris užvaldė projektines lėšas bei pirmą kartą besipelnančių iš ŽIV paklausti – "Kada nutrauksite savo AIDS verslą? Jis naikina ŽIV žmonių bendruomenę!".

Analogiškos eitynės vyks Klaipėdoje, Atgimimo aikštėje 15 val.

Informacinį ŽIV infekuotų žmonių palaikymą suteikia Sveikatos žurnalistų asociacija.

Piketo reikalavimams pritaria ir palaiko Kauno Paramos Fondas "RIGRA".

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder