Didesnių algų nori ir biudžetinėse įstaigose dirbantys medikai

Didesnių algų nori ir biudžetinėse įstaigose dirbantys medikai

Antradienį Seime surengtoje diskusijoje parlamentarai, ministerijų ir Vyriausybės atstovai ieškojo galimybių padidinti ir biudžetinių įstaigų sveikatos priežiūros specialistų darbo užmokestį.

Diskusijos dalyviai teigė, kad, kylant Privalomojo sveikatos draudimo fondo lėšomis finansuojamose sveikatos priežiūros įstaigose dirbančių medikų darbo užmokesčiui, biudžetinių įstaigų sveikatos priežiūros specialistų darbo užmokestis nesikeičia.

Seimo narių Astos Kubilienės ir Dariaus Kaminsko surengtoje diskusijoje nutarta sudaryti darbų grupę, kuri aiškintųsi šias įsisenėjusias problemas.

„Reikėtų apsispręsti, kokiame pavaldume turėtų būti šios įstaigos, koks jų statusas ir iš kur imami pinigai, taip pat kokie teisės aktai turi būti keičiami“, - sakė Seimo Sveikatos reikalų komiteto pirmininkė Asta Kubilienė.

Seimo nario D. Kaminsko teigimu, jeigu nebus konkurencingo atlyginimo biudžetinėse įstaigose, jose neliks medicinos darbuotojų, ir nukentės tų įstaigų darbas.

Parlamentarų duomenimis, vidutinis slaugytojų atlyginimas tokiose įstaigose siekia apie 600 eurų, o gydytojų - apie 1000 eurų, neatskaičius mokesčių.

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga mano, kad reikėtų susėsti ir galvoti, gal reikėtų keisti tų įstaigų pavaldumą, gal atsisakyti nereikalingo turto.

„Galbūt kai kurias paslaugas galima būtų finansuoti ir PSDF lėšomis, bet į tai reikėtų žiūrėti labai atsakingai“, - žurnalistams sakė A. Veryga.

Diskusijoje dalyvavo Vyriausybės, ministerijų, Valstybinės teismo psichiatrijos tarnybos, Valstybinės teismo medicinos tarnybos, Lietuvos sporto medicinos centro, Teismo medicinos darbuotojų profesinės sąjungos atstovai, Seimo nariai ir kiti svečiai.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder