Delfinų terapijos centre - naujos judesio metodikos

Delfinų terapijos centre - naujos judesio metodikos

Jau nuo kitos savaitės Lietuvos jūrų muziejaus Delfinų terapijos centre bus pradėta taikyti nauja Sherbornė metodika. Šį metodą prieš 25 metus sukūrė Veronica Sherbornė – kineziterapeutė iš Didžiosios Britanijos. Jos ilgametė patirtis atskleidė, jog visi vaikai turi du esminius poreikius: jaustis savo kūno šeimininkais ir taip pat sugebėti kurti socialinius kontaktus. Taip atsirado Sherbornė metodas, kuris yra itin tinkamas abiem poreikiams tenkinti. Jo dėka žmonės ne tik suformuoja supratimą apie savo kūno veikimą, bet ir įgauna įgūdžių socialiniams kontaktams kurti: labiau pasitiki savimi, pamato savo ir kitų žmonių galimybes, vysto partneriškumą, empatiją.

Šios metodikos trys Delfinų terapijos centro darbuotojai mokėsi Belgijoje. Tokią galimybę jiems suteikė birželį prasidėjęs projektas „Delfinų terapijos centro darbuotojų žinių ir įgūdžių ugdymas DOLPHIN“, finansuojamas ERASMUS+ programos lėšomis. Šiai veiklai skirtas didžiausias finansavimas Lietuvoje – beveik 27 tūks. Eur. Jo dėka centro darbuotojai įgyja specifinių žinių ir įgūdžių specializuotuose mokymuose.

Delfinų terapijos sk. vedėjos dr. Brigitos Kreivinienės teigimu, užsiėmimai centre neapsiriboja vien neįgalaus asmens bendravimu su gyvūnu. Norint pasiekti maksimalų poveikį, taikoma kompleksinė terapija. Todėl ji mano, kad Sherbornė metodas puikiai papildys ir praplės jau įprastus užsiėmimus su delfinais, ypač judėjimo negalią turintiems klientams.

„Sherbornė yra giliai relaksuojanti ar aktyvinanti, pasitikėjimo ir kūno kalbos elementų kupina terapija, kuri nepriklausomai nuo sutrikimo, gali būti naudojama visoms amžių grupėms,“ – teigia delfinų terapijos specialistė Brigita Kreivinienė.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder