Dėl neteisingos medikų diagnozės vyras 43 metus praleido neįgaliojo vežimėlyje

Dėl neteisingos medikų diagnozės vyras 43 metus praleido neįgaliojo vežimėlyje

Vienas portugalas 43 savo gyvenimo metus praleido neįgaliojo vežimėlyje, nes medikai neteisingai diagnozavo jam ligą. Kai klaida buvo pastebėta, vyras per trumpą laiką vėl pradėjo vaikščioti, rašo laikraštis „Jornal de Noticias", kuriuo remiasi agentūra AFP.

Anot duomenų, Rufino Boregui (Rufino Borrego), kai jam buvo 13, Lisabonos ligoninėje buvo diagnozuota nepagydoma raumenų distrofija.

Daugiau kaip keturis dešimtmečius dabar 61-erių vyras buvo prikaustytas prie neįgaliojo vežimėlio, kol 2010-aisiais vienas neurologas suprato, kad iš tikrųjų vyras serga kita raumenų liga - miastenija. Šį retą susirgimą galima įveikti paprasčiausiai geriant medikamentus nuo astmos.

Praėjus vos metams po naujos diagnozės vyras pats nupėdino į savo mėgstamą kavinę. „Mes manėme, kad įvyko stebuklas", - sakė kavinės savininkas.

R. Boregas dabar vėl gyvena be neįgaliojo vežimėlio. Jis pabrėžia, kad nejaučia neapykantos gydytojams, prieš daug metų nustačiusiems jam neteisingą diagnozę. Apie miasteniją, be to, tada buvo labai mažai žinoma.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder