Dar vienas mirties nuo gripo atvejis

Dar vienas mirties nuo gripo atvejis

Lietuvoje nuo gripo mirė dar vienas žmogus - šįkart liga nusinešė moters gyvybę Panevėžyje.

Panevėžio visuomenės sveikatos centras gavo pranešimą iš Panevėžio respublikinės ligoninės, jog mirė šioje gydymo įstaigoje sausio pabaigoje paguldyta 68-erių moteris.

Centras informavo, jog mirties diagnozė - abipusė pneumonija, gripas. Epidemiologinis tyrimas tęsiamas toliau.

Pastarąjį kartą Panevėžyje mirties nuo gripo atvejai buvo registruoti 2013-aisias - tuomet nuo gripo ir jo komplikacijų mirė trys žmonės.

Centro duomenimis, 2016 metų sausio mėnesį Panevėžio apskrityje užregistruoti 485 gripo ir 5747 ūmios viršutinių kvėpavimo takų infekcijos atvejai.

Lietuvoje šiemet nuo gripo jau mirė 58-erių Mažeikių rajono gyventojas ir 65 metų vilnietis.

Sekmadienį moteris, kuriai įtartas gripas, mirė Kaune, tačiau ši diagnozė kol kas nėra patvirtinta.

Praėjusią savaitę bendras Lietuvos sergamumo gripu ir ūmiomis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis (ŪKVTI) siekė apie 140 atvejų 10 tūkst. gyventojų. Devyniose iš dešimties Lietuvos apskričių sergamumo rodiklis užfiksuotas didesnis nei epideminė ŪKVTI riba, ji siekia 100 atvejų 10 tūkst. gyventojų.

Lietuvoje dėl gripo į ligoninę paguldyta apie 300 asmenų. Iš jų – 216 vaikų. 27 iš hospitalizuotų asmenų paguldyti į intensyviosios terapijos skyrių. Iš viso hospitalizuota dešimt nėščių moterų. Daugiausiai asmenų į ligoninę dėl gripo gydoma Vilniaus, Kauno, Klaipėdos apskrityse.

Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder