Dalyvaudami ėjimo varžybose atraskite tikrąją Nidą!

Dalyvaudami ėjimo varžybose atraskite tikrąją Nidą!

"Nida nėra vien tik smėlis, kopos ir jūra. Pažinkite tikrąją Nidą", - kviesdamas į ėjimo varžybas sako orientavimosi sporto treneris Egidijus Pilybas. Rugpjūčio 13 dieną viename gražiausių Lietuvos kampelių vyks "Proenzi ArthroStop" ėjimo varžybos, į kurias kviečiami visi - nesvarbu nei fizinis pasirengimas, nei amžius!

Renginys nemokamas, o užsiregistravęs dalyvis gaus vardinį varžybų numerį, 20 proc. nuolaidą bet kurioje "Gintarinėje vaistinėje", atsigaivinti padės ledo tirpsmo vanduo "Melt Water" ir beržų sula "Sip Sap", o kiekvienas dalyvis, įveikęs trasą, ant kaklo pasikabins medinį rankų darbo medalį. Tereikia užsiregistruoti: www.ejimovarzybos.lt, rugpjūčio 13 dieną atvykti į Nidą ir, 12 val. sulaukus starto signalo, eiti.

Sveikatingumo motyvatorė Vlada Musvydaitė viso renginio metu, eidama ėjimo varžybų trasa, ves tiesioginę transliaciją, kurioje dalyvauti galėsite ir Jūs!

"Pats ėjimas, kaip procesas, yra labai teigiamas ir geras. O ėjimas Neringoje, kur yra grynas oras, pušynai, nuostabūs vaizdai, yra ir didžiulis energijos šaltinis! - pasakojo Neringos savivaldybės meras Darius Jasaitis. - Kviečiu visus eiti ne tik tą dieną, bet ir apskritai kuo daugiau vaikščioti."

Pasaulinės sveikatos organizacijos skaičiavimais, vidutiniškai žmogui per dieną reikėtų nueiti apie 10 000 žingsnių. Didžioji šiuolaikinės visuomenės dalis dirba sėdimą darbą ir per dieną įveikia vidutiniškai vos kelis tūkstančius žingsnių. Kasdien pasivaikščiodami bent 20 minučių pagerinsite savo sveikatą ir savijautą, sumažinsite riziką susirgti įvairiomis vidaus ir neurologinėmis ligomis, turėti antsvorio.

"Ėjimo varžybose tikrai būsiu, stengsiuosi įveikti visą varžybų trasą, nes paskutiniu metu, apmaudu pripažinti, dažnai tenka sėdėti - arba automobilyje, arba kabinete", - pasakojo D. Jasaitis.

Ėjimo varžybų trasos ilgis - 15 000 žingsnių (apie 11,5 km), eiti galima ir trumpesnes distancijas - 5 000 (apie 3,5 km) arba 10 000 žingsnių (7 km).

Tėveliai savo vaikučius, įveikę 5 000 žingsnių, galės palikti kineziterapeutės iš "Judesio akademijos" priežiūrai ir tęsti ėjimą varžybose. Liūdėti vaikučiams neleis "Melt Water" talismanai - lapė Snaigė ir leopardas Pūgis.

"Šių ėjimo varžybų trasoje bus galima pamatyti visko. Užkilsime į svarbiausias Nidos kopas - Parnidžio kopą, Urbo kalną, eisime pajūriu, iš arčiau susipažinsime su taip visų giriamais Neringos pušynais, - apie trasą pasakojo ją kurti padėjęs orientavimosi sporto treneris E. Pilybas.

- Į Nidą visada verta atvykti. Norėčiau paraginti žmones, tądien būsiančius Nidoje, netingėti ir neapsiriboti vien tik mėgavimusi saule. Žmonės dažnai neįvertina, kad atvažiavo į vieną gražiausių kampelių, ir patys neina su juo iš arčiau susipažinti. Pažinkite Nidą, sužinokite, kodėl Nida yra ypatinga."

"Kviečiu tiek neringiškius, tiek mūsų svečius būtinai dalyvauti šiame nuostabiame renginyje. Eikite, susipažinkite, draugaukite, atraskite bendraminčių ir draugų! - sakė Neringos meras. - Raginu net ir specialiai tą šeštadienį atvykti į Nidą, nes tądien vyks ir Senųjų amatų šventė, vakare - "Nida jazz maratonas".

Varžybų dalyvio paketo atsiėmimas: rugpjūčio 10-11 dienomis "Gintarinėje vaistinėje" Klaipėdoje, Herkaus Manto g. 90 (PC "Studlendas"), nuo 9 iki 20 val. Nidoje - rugpjūčio 12 dieną (penktadienį) Neringos sporto mokykloje (Lotmiškio g. 2) nuo 9 iki 21 val. ir varžybų dieną, rugpjūčio 13 (šeštadienį), registracijos palapinėje prie starto vietos - Neringos krėslo nuo 10 iki 12 val. Dalyvio pakete rasite: 20 proc. nuolaidos kuponą, kuris galios bet kurioje "Gintarinėje vaistinėje"; žemėlapį ir vardinį varžybų dalyvio numerį.

Nemokamą registraciją į ėjimo varžybas ir daugiau informacijos rasite: www.ejimovarzybos.lt

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder