Dailininkai Jūrininkų ligoninei padovanojo paveikslų

Dailininkai Jūrininkų ligoninei padovanojo paveikslų

Klaipėdos jūrininkų ligoninė ir Lietuvos dailininkų Klaipėdos skyrius tęsia jau du dešimtmečius puoselėjamą bendrystės tradiciją. Šiemet menininkai į ligoninę vėl sugūžėjo nešini savo darbus, kurių namai nuo šio bus ligoninė.

Artėjant gražiausioms šventėms ir palydint besibaigiančius metus, menininkai praveria Klaipėdos jūrininkų ligoninės duris, kur rengiama tradicinė Advento popietė „Ant gerumo sparnų“.

Ir vėl jie atėjo su dovanomis, kurios praturtins daugiau nei pusę tūkstančio siekiančią meno kūrinių kolekciją, jau puošiančią ligoninės aplinką.

„Vėl artėja šventės. Šios šviesos laukime norisi prisiminti, ką gero mes visi nuveikėme ir padėkoti, kad mūsų kompetencijos ir darbštumo dėka ir toliau liekame itin reikalingi bei svarbūs pacientams. Noriu padėkoti ligoninėje dirbantiems profesionalams medikams, ir žinoma menininkams, kurių dovanoti meno kūriniai neabejotinai prisideda prie sveikatinimo“,– sakė Klaipėdos jūrininkų ligoninės direktorius dr. Jonas Sąlyga.

Per 20 metų ligoninei 120 dailininkų padovanojo 580 darbų, išleisti du meno albumai.

O medikų ir menininkų draugystė, kaip ir visos, prasidėjo atsitiktinai, kai dailininkė Sofija Kanaverskytė apsilankė ligoninėje, kur tuščios palatų sienos, pacientės akimis žiūrint, jai pasirodė per daug liūdnos. Čia trūko grožio akims, peno mintims ir atgaivos sielai.

Taip dailininkės iniciatyva gimė akcija „Menininkai – pacientams“, kuri per du dešimtmečius pakito savo pavadinimu, bet ne esme. „Ant gerumo sparnų“ pastaraisiais metais žinoma draugystės akcija dabina ligoninės erdves meno kūriniais.

Šiemet ligoninei 23 menininkas dovanojo 28 tapybos, grafikos, keramikos, medžio drožybos kūrinius.

Lietuvos dailininkų sąjungos Klaipėdos skyriaus naujoji pirmininkė Neringa Poškutė – Jukumienė džiaugėsi tokia ilgaamže draugyste ir dailininkų entuziazmu.

„Trečias draugystės dešimtmetis prasideda. Štai jums idėja Lietuvai“, – sakė N. Poškutė – Jukumienė, pasirašydama naują bendradarbiavimo su Klaipėdos jūrininkų ligonine sutartį.

Klaipėdos jūrininkų ligoninėje yra sukaupta  didžiausia Klaipėdos krašto menininkų darbų kolekcija, o įstaiga juokais vadinama labiausiai lankoma meno galerija šalyje.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder