COVID-19 sergančio vienuolio būklė - sunki

COVID-19 sergančio vienuolio būklė - sunki

Šiuo metu Klaipėdos universitetinėje ligoninėje gydomi trys koronavirusu COVID-19 užsikrėtę asmenys, vieno iš jų būklė yra labai sunki. "Vakarų ekspreso" žiniomis, sunkiai serga brolis pranciškonas iš Kretingos Viešpaties Apreiškimo vienuolyno, jam diagnozuotas abiejų plaučių uždegimas.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro duomenimis, koronavirusas vienuoliui buvo nustatytas liepos 7 d, po to, kai jis grįžo iš Čekijos. Vienuolis į Lietuvą grįžo automobiliu liepos 3 dieną per Suvalkų pasienio postą. Koronavirusas patvirtintas ir dar vienam kartu su vienuoliu keliavusiam parapijiečiui.

Kaip BNS teigė Kretingos parapijos klebonas Astijus Kungys, vienuolis į užsienį buvo išvykęs atostogauti, o grįžęs į Lietuvą dar lankė gimines Vilkaviškyje.

Liepos 4-osios vakare vienuolis pajuto, kad turi temperatūros. Sekmadienį jam buvo atliktas koronaviruso tyrimas. Vienuolyne brolis buvo izoliuotas, tačiau pirmadienį jis atėjo į bažnyčią turėdamas temperatūros. Pirmadienį pamaldose lankėsi ir kartu su vienuoliu keliavęs parapijietis.

"Tai yra žmogus be atsakomybės. Brolis Gediminas, sužinojęs, kad jis turi temperatūros, jį išprašė iš bažnyčios", - sakė BNS A. Kungys. Po incidento bažnyčia buvo dezinfekuota, tačiau šv. Mišiose dalyvavo apie 15-20 žmonių.

Šiuo metu Kretingos Viešpaties Apreiškimo vienuolyne saviizoliacijos laikosi du vienuoliai, turėję kontaktų su infekuotaisiais. Pasak vieno iš saviizoliacijoje esančių vienuolių, jie yra užsidarę celėse su dušu ir tualetu. Maistą vienuolyno darbuotojai izoliuotiesiems saugiai palieka prie durų. Izoliuotieji vienuoliai jaučiasi gerai, koronaviruso simptomai jiems nepasireiškė.

Praėjus savaitei po to, kai COVID-19 užsikrėtęs vienuolis buvo paguldytas į ligoninę, kontaktų su juo turėjusiems ir visiems kitiems vienuolyno broliams ir darbuotojams buvo atliktas pakartotinis koronaviruso testas. Jo rezultatai - neigiami.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder