Birželį klaipėdiečiams – pluoštas naujų veiklų

Birželį klaipėdiečiams – pluoštas naujų veiklų

Vasarą klaipėdiečiams ir miesto svečiams nuobodžiauti neleis specialus nemokamų veiklų kalendorius „Ir kūnui, ir sielai“, kuris birželį pasipildė net keliomis naujovėmis. Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biuras (Klaipėdos m. VSB) šį kartą pristato visą pluoštą naujų užsiėmimų: egzotiškos mankštos rytų kultūros mėgėjams, joga pajūryje, „Vilties“ mankštos su broliais pranciškonais ir daugybe jau įprastų sveikatinimo veiklų visą birželį kone kasdien laukia gyvenančių ir atostogaujančių pajūryje.

Bene labiausiai intriguojanti šio mėnesio naujovė – tai rytų sveikatingumo mankštos, kurių metu, atliekant Čigong pratimus, bus galima atsikratyti streso ir nuovargio, užkirsti kelią ligoms ir pagerinti sveikatos būklę. Pradedant mankštų ciklą visi besidomintys rytų kultūra birželio 3 d. 17.15 val. kviečiami į specialų seminarą, kuriame bus galima daugiau sužinoti apie Čigong pratimus, pasisemti žinių apie jų teikiamą naudą. Susidomėjusieji mankštomis du trečiadienius iš eilės (birželio 10 ir 17 d.), patogiu po darbo metu 17.15 val., kviečiami užsukti į Klaipėdos m. VSB, kur pratimus bus galima išbandyti praktiškai.

Visi klaipėdiečiai kviečiami į „Vilties“ mankštas, kurių metu kartu su broliais pranciškonais Klaipėdos Šv. Pranciškaus Asyžiečio bažnyčios kiemelyje kiekvieną antradienį po darbų 19 val. miestiečiai galės pasisemti energijos ne tik mankštindamiesi, bet ir išbandyti zumbą bei kalanetiką, kuri vyks ketvirtadieniais 19 val. Negana to, paskutinėmis savaitės dienomis nuo 10 val. bažnyčios kiemelyje vyks sekmadieniniai šokiai, kurie skirti visiems, nepaisant amžiaus ar pasirengimo. Tai puiki galimybė ne tik aktyviai praleisti laiką, tačiau ir būdas pabendrauti, atsipūsti ramioje aplinkoje miesto pakraštyje.

Poilsis prie jūros gali būti ne tik malonus, bet ir naudingas, nes šią vasarą į Klaipėdą grįžta ir daugelio klaipėdiečių pamėgti jogos užsiėmimai pajūryje. Šios mankštos gerbėjai kviečiami rinktis kiekvieną birželio trečiadienį ir šeštadienį 10 val. Girulių paplūdimyje. Atsipalaiduoti, sustiprinti savo kūną geriausia gamtoje, nes jūra yra tikras energijos šaltinis, padėsiantis įkrauti ir atgaivinti kūną.

Be šių birželio naujovių uostamiesčio gyventojus džiugins ir jau įprastos veiklos. Šiaurietiško ėjimo mėgėjai tradiciškai rinksis prie Vasaros estrados antradieniais 17 val., o senjorų vaikščiojimo grupės - trečiadieniais 10 val. Kolektyvinio bėgimo mėgėjai startuos antradieniais 19 val. Klaipėdos poilsio parke. Zumbos užsiėmimai Klaipėdos m. VSB vyks trečiadieniais nuo 16 val., o pamėgę kalanetiką čia turėtų atvykti trečiadieniais (birželio 3 ir 17 d. 9 ir 10 val.), ketvirtadienį (birželio 11 d. 9 ir 10 val.)ir pirmadienį (birželio 22 d. 10 ir 11 val.). Nuo birželio mėnesio VSB salėje ketvirtadieniais (birželio 11 ir 25 d.) bei pirmadienį (birželio 15 d.) ir antradienį (birželio 30 d.) patogiu metu dirbantiems – nuo 17.15 val. vyks stuburo stabilizavimo pratimų mankštos.

Šokio ritmu mėgstantys judėti senjorai laukiami antradieniais nuo 11 val. Klaipėdos m. VSB salėje. Vyresnio amžiaus žmonėms taip pat siūlomos ir jau tradicinėmis tapusios mankštos, kurios rengiamos Klaipėdos lengvosios atletikos manieže penktadieniais nuo 9 val. Būsimoms mamoms trečiadieniais nuo 16:30 val. organizuojamos specialios mankštos, o ketvirtadieniais (Birželio 4 ir 11 d.) 10:30 val. muzikos užsiėmimai, kurių pagrindinė dalis yra lopšinės ir jų mokymasis. Norintiems atgauti dvasinę ir emocinę pusiausvyrą siūloma apsilankyti bendruomenėms skirtose muzikos terapijos vakaruose, kurie vyks Klaipėdos apskrities I.Simonaitytės bibliotekos kiemelyje antradieniais nuo 19 val.

Į visus nemokamus užsiėmimus, išskyrus kolektyvinį bėgimą ir „Vilties“ mankštas, būtina išankstinė registracija tel. (8 46) 23 40 67, 8 612 30179, 8 615 12609 arba el. p. [email protected]. Išsamų tvarkaraštį galima rasti www.sveikatosbiuras.lt bei „Facebook“ paskyroje „Klaipėda sveikas miestas: JUDĖK PIRMYN“.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder