Atmintinė mamoms: Kaip sugadinti vaikui skrandį

Atmintinė mamoms: Kaip sugadinti vaikui skrandį

Apie tai, kad vos ne pusė mūsų vaikų išeina iš mokyklos ne tik su bagažu gerų žinių, bet ir neblogu gastritu, medikai tvirtina seniai. Bet sugadinti vaikui skrandį galima ir be mokyklos, mamos (arba tėčio) pastangomis. Kaip? Skaitykite netinkamus pasiūlymus.

Pats geriausias būdas pasiekti numatytą tikslą – pamiršti apie karštus pusryčius, karštus priešpiečius, gerus pietus ir vakarienę ir maitinti vaiką du kartus per dieną. Ne dažniau. Geriausias valgis būtų pica, dešra, traškučiai, džiūvėsėliai, „čiulpinukai", šokoladukai ir pyragėliai. Pakeiskite kefyrą ir jogurtą saldžiais gazuotais gėrimais. Ir būtinai pripratinkite vaiką geriau pagriebti kąsnelį ko nors valgomo, nei sėdėti po pusvalandį prie stalo.

Niekada neverskite vaiko nusiplauti rankų, leiskite jam valgyti neplautas braškes, obuolius ir visą kitą, ir tada beveik būtinai jis įgaus neįkainojamą „bendravimo“ patirtį su kirminais ir kitokia bjaurastimi, kuri sukelia žarnyno infekcijas. O jau tos, savo ruožtu, išprovokuos daug rimtesnių virškinimo trakto potologijų vystymąsi. Higienos taisyklių nesilaikymas („purvinos rankos") – beveik šimtaprocentinis būdas suardyti narmalią žarnyno veiklą. Juk vaiko organizmas nuo suaugusio skiriasi tuo, kad prie jo kimba viskas, ką saugęs paprasčiausiai gali „nusipurtyti".

Galima išbandyti praktikoje ir tokį metodą. Grūskite į vaiką maistą, nežiūrint į nieką. Nenori? Įjunkite animacinius filmukus, taip nukreipsite jo dėmesį nuo lėkštės ir – „šaukštelis už tėtį, šaukštelis už mamą"... Taip su dainomis, juokeliais, patrepsėjimais šaukšas po šaukšto patenkinta mama ar močiutė sumaitina savo mylimam kūdikiui pirmą, antrą ir kompotą, suspėjusi prigrūsti jo skrandį „iki viršaus", kol vaikelis dar neatsitokėjo. Atsakyti į tai vaikiškas organizmas gali vėminu, viduriavimu, o jei tokie pernelyg gausūs pietūs kartojasi per dažnai – medžiagų apykaitos sutrikimu.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder