Aromatų galia ir nauda

Aromatų galia ir nauda

Uoslė - vienas iš penkių jutimų, kuriuo kartu su rega, klausa, skoniu ir lytėjimu pažįstame pasaulį. Kvapai veikia tiek emocinę psichinę, tiek fiziologinę žmogaus būseną. Aromatai buvo naudojami nuo seniausių laikų įvairiais tikslais - ir nemaloniems kvapams neutralizuoti, ir žmogaus centrinei nervų sistemai veikti (tam tikroms emocijoms ir būsenoms aktyvinti). Pavyzdžiui, jazminų aromatas pagal poveikį visiškai gali atstoti puodelį stiprios kavos. Kvapais galima veikti ir žmonių sąmonę bei elgesį: tarkime, rožės aromatas žmogų daro sukalbamesnį. Šiomis žinioms, beje, sėkmingai naudojasi specialiosios tarnybos. Mes nemokysime manipuliuoti žmonėmis naudojant kvapus, bet vieną kitą aromaterapijos paslaptį visai pravartu žinoti. Pateikiame jums žiupsnį informacijos apie eterinius aliejus, kuriuos naudodami galėsite daryti įtaką aplinkinių elgesiui.

Vanilė: nuoširdus pokalbis

Vanilės aliejus yra žinomas kaip stiprus afrodiziakas. Vanilės kvapas pažadina seksualinį potraukį - šį faktą ne kartą patvirtino moksliniai tyrimai. Norint susikurti intymią atmosferą, pakaks uždegti aromatinę lempą, įlašinus ten keletą lašų vanilės aliejaus. Bet meilės sritis - ne vienintelė, kurioje yra veiksmingas vanilės aliejus. Jau senovėje gydytojai vanilės aromatą naudojo psichinėms ligoms ir nervų priepuoliams gydyti. Manoma, kad vanilės kvapas pasąmonės lygmeniu suteikia saugumo jausmą, išvaduoja iš nerimo ir baimių. Vanilės kvapas ramina, slopina pyktį, kitas neigiamas emocijas. Jei jums reikia su kuo nors atvirai pasikalbėti, norite, kad žmogus jums atsivertų ir jumis patikėtų, patalpą iškvepinkite vanile.

Levanda: prieš depresiją

Levanda - vienas veiksmingiausių natūralių antidepresantų. Levandų aromatas padeda sėkmingai kovoti su stresu ir depresinėmis nuotaikomis. Levandų aromatas ramina nervų sistemą, padeda atsipalaiduoti, atgauti jėgas ir energiją. Levandų aliejaus kvapas padeda atsikratyti nuovargio, nerimo, nervingumo ir nemigos, padeda sutelkti dėmesį.

Jazminas: romantiškas pasimatymas

Indijoje, kur eteriniai aliejai naudojami ne vieną šimtmetį, bet kuri moteris žino, kad jazminų aliejus tinka seksualiniams santykiams harmonizuoti ir net užgesusiai aistrai atgaivinti. Todėl prieš romantišką vakarienę su mylimuoju nepamirškite kambarį iškvepinti jazminų kvapu.

Patalpose, kuriose kvepia jazminais, žmonėms greitai gerėja nuotaika, net apima euforija. Kartu jazminų aliejus ramina. Šis aromatas padeda atsikratyti abejingumo, apatijos, tingumo, nuovargio ir streso. Aromaterapijoje jazminai sėkmingai naudojami kovai su įkyriomis mintimis ir baimėmis, nervų sutrikimais ir depresija.

Kvapioji kananga: slopina baimes

Kvapiųjų kanangų aromatu gerai kvepinti patalpas, kuriose yra daug tarpusavyje nepažįstamų žmonių. Šis kvapas atpalaiduoja, naikina įtampą, nepasitikėjimą ir varžymąsi. Taip pat šis eterinis aliejus pravers, kai reikės ką nors greitai nuraminti. Aromatas padeda įveikti pyktį, jaudulį, nerimą, neutralizuoti nemalonius išgąsčio ir sukrėtimo padarinius. Aromaterapijoje kvapiųjų kanangų aliejus vertinamas kaip viena veiksmingiausių priemonių nuo vaikų naktinių baimių. Tai stiprus antidepresantas, padedantis giliai atsipalaiduoti. O dar šis aromatas - puikus vaistas nuo nemigos ir įkyrių minčių. Šis aliejus yra stiprus afrodiziakas, jis labai palankiai veikia žmogaus emocinę būseną.

Rožė: didina darbingumą

Rožių eterinis aliejus tonizuojamai veikia nervų sistemą. Rožių aromatas didina darbingumą, šalina nuovargį, kovoja su stresu ir stimuliuoja vaizduotę. Rožių žiedų eterinis aliejus tuo pačiu metu teikia žvalumo ir ramina - slopindamas nervingumą kartu duoda didžiulį energijos užtaisą. Rožių aliejus padeda normalizuoti bioritmus, vakarais padeda užmigti, rytais - nesunkiai atsibusti.

Apelsinas: gerina apetitą

Apelsinų eterinio aliejaus kvapas gerina nuotaiką, mažina nuovargį, padeda atsikratyti niūrių minčių, nerimo, miego sutrikimų, baimių ir nervingumo, lengvina depresinę būklę. Nervų sistemą apelsinų aromatas tonizuoja: didina atsparumą stresams, taip pat darbingumą. Taip pat apelsinas naudojamas aromaterapijoje virškinimui ir apetitui gerinti. Keletas lašų į aromatinę lempą - ir ką tik pavalgę svečiai paprašys jūsų papildomos porcijos. O dar apelsinų eterinis aliejus pasižymi nepakeičiama savybe puikiai neutralizuoti nemalonius patalpos kvapus ir dezinfekuoti orą.

Pačiulis: skatina kurti

Pačiulių eterinis aliejus - afrodiziakas, bet ne tik. Pačiulių aromatas ramina, stimuliuoja vaizduotę, skaidrina sąmonę. Pačiulių kvapas naudingas kūrybiniams gebėjimams.

Eukaliptas: žvalumo šaltinis

Eukalipto kvapas padeda susikaupti, sutelkti mintis, mobilizuoti visas jėgas ir dėmesį. Aromaterapijoje naudojamas mieguistumui išvaikyti ir protinei veiklai gerinti. Kvepinkite patalpą eteriniu eukaliptų aliejumi, kai reikia susidoroti su per dideliu emociniu krūviu arba kai greitai nuvargstate. Taip pat eukaliptų aliejų gerai pagarinti tvankiame kambaryje - bus lengviau pakelti tvankumą. Be to, eukaliptas pasižymi dezinfekuojamuoju poveikiu ir žudo bakterijas; tai puiki priemonė oro kokybei gerinti, pavyzdžiui, patalpoje, kurioje yra ligonis.

Ajeras: kova su žalingais įpročiais

Ajerų aliejus pasižymi raminamuoju poveikiu, taip pat gerina apetitą. Bet maloniausia šio produkto savybė yra ta, kad jis sukelia pasibjaurėjimą rūkymu. Jei jūs, tarkime, nenorite, kad svečiai rūkytų jūsų namuose, prieš jiems ateinant patalpas iškvepinkite ajerų aliejumi.

Baltasis muskusas: afrodiziakas

Baltasis muskusas - tai natūralus feromonas, jo aromatas sukelia euforiją ir pasąmoninę erotinę reakciją. Rytų šalyse baltojo muskuso eterinis aliejus buvo naudojamas seksualiniams santykiams harmonizuoti. Muskuso kvapas atpalaiduoja ir nuteikia malonumui, stimuliuoja vaizduotę, padeda atsikratyti depresijos.

Ambra: afrodiziakas vyrams

Ambra, stiprus afrodiziakas, per uoslę stimuliuoja vyrų hormonų sistemą ir didina seksualinę trauką.

Jūs jau tikriausiai supratote, kad susižavėjimas aromaterapija gali virsti įdomiausiu žaidimu. Tačiau reikia pridurti, kad kvapų jutimas - subjektyvus: jei jums malonus koks nors aromatas, tai nereiškia, kad jis patiks ir kitam žmogui. Jei kvapas nepatinka, jis gali būti naudingiausias pasaulyje, bet konkrečiam žmogui jis nesukels nieko, išskyrus susierzinimą. Naudojantis aromatų gydomąja galia taip pat reikia nepamiršti, kad daugelis jų gali sukelti rimtą alerginę reakciją. Kad to neįvyktų, pirkite tik kokybiškus eterinius aliejus, nekeldami pavojaus nei sau, nei aplinkiniams. Apytikrė patalpų aromatizavimo dozė visiems eteriniams aliejams daugmaž vienoda: į aromatinę lempą užtenka įlašinti 5-7 lašus.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder