Aromaterapijos nauda

Aromaterapijos nauda

Aromaterapija - netradicinė medicina, kai gydoma naudojant eterinius aliejus. Ji dažnai pasitelkiama nuotaikai gerinti, atpalaiduoti, taip pat kaip papildomas vaistas. Svarbus aromaterapijos elementas - kelių aromatinių aliejų derinimas. Galimybių diapazonas čia beveik begalinis. Vis dėlto reikia būti atsargiems ir esant galimybei pasikonsultuoti su specialistu, nes kai kurie eteriniai aliejai gali sukelti alergiją arba netinkamai sumaišyti būti toksiški.

Streso mažinimas

Ko gera, tai populiariausias ir labiausiai paplitęs aromaterapijos taikymo būdas. Įvairūs eterinių aliejų deriniai padeda nuraminti protą ir atsikratyti nerimo. Geriausiai kovoti su stresu padeda citrinų, levandų, bergamočių, mėtų ir kvapiųjų kanangų eteriniai aliejai. Kai kurių tyrimų duomenimis, citrinų aliejus gali pagerinti nuotaiką ir nuslopinti pykčio protrūkius.

Kova su depresija

Aromaterapija taikoma gydant depresiją. Tam puikiai tinka mėtos, ramunėlės, levandos ir jazminai.

Imuninės sistemos sveikata

Ligoms geriau užkirsti kelią, negu jas gydyti. Aromaterapija gali tapti rimtu postūmiu imuninei sistemai. Dėl antibakterinių ir nuo grybelių saugančių savybių eteriniai aliejai gali apsaugoti nuo daugybės ligų ir infekcijų. Ši aromaterapijos sritis yra labai populiari. Veiksmingiausi eteriniai aliejai, gerinantys imuninės sistemos darbą, yra levandų, citrinų, mėtų, cinamono ir eukalipto.

Atminties gerinimas

Viena labiausiai paplitusių ir baisiausių ligų, pakertančių senyvus žmones, - tai atminties praradimas ir negebėjimas suformuoti trumpalaikių prisiminimų. Nors Alcheimerio liga iki šiol laikoma neišgydoma, yra būdų pristabdyti arba sulėtinti ligos progresavimą. Eteriniai aliejai gali būti naudojami kaip pagalbinė priemonė gydant silpnaprotystę ir Alcheimerio ligą. Šiam tikslui tinkamiausias yra šalavijų aliejus.

Energijos papildymas

Visiems reikia daugiau energijos kasdieniniams rūpesčiams ir uždaviniams įveikti. Tokie stimuliatoriai kaip kava, cigaretės ar energiniai gėrimai neigiamai veikia organizmą. Energijos suteikti gali tinkama mityba, fiziniai pratimai ir aromaterapija. Kaip žinoma, daugelis eterinių aliejų gerina kraujotaką, kelia tonusą ir apskritai stimuliuoja kūną ir protą be pavojingo šalutinio poveikio. Geriausi eteriniai aliejai energijai gauti - gvazdikų, jazminų, arbatmedžio, rozmarinų ir šalavijų.

Miego gerinimas

Aromaterapijos nauda sveikatai pasireiškia ir tuo, kad eteriniai aliejai gali subalansuoti miego režimą ir net pakeisti paros ritmus. Levandų, ramunėlių, jazminų, nerolio, sandalmedžio, mairūnų ir kvapiųjų kanangų aliejai padeda laiku užmigti ir gerai išsimiegoti.

Galvos skausmo gydymas

Kiekvienam žmogui kartkartėmis skauda galvą. Aromaterapija tikrai gali padėti atsikratyti šios problemos. Galvos skausmui slopinti puikiai tiks pipirmėčių, eukalipto, sandalmedžio ir rozmarinų eteriniai aliejai.

Nuskausminimas

Skausmo malšinimas yra vienas naudingiausių aromaterapijos taikymo būdų. Geriausia naudoti levandų, ramunėlių, šalavijų, kadagių, eukalipto, rozmarinų ir mėtų aliejus.

Stenkitės eterinius aliejus pirkti iš patikimų pardavėjų ir nebandykite jų maišyti nepasikonsultavę su specialistu.

Parengta pagal dienraštį „Vakaro žinios“

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder