Arbūzų sezonas dar nesibaigė

Arbūzai - ir akims, ir odai, ir figūrai, ir...

Mokslininkai atkakliai tvirtina, kad arbūzas - tai uoga, bet juk paprastiems šio nepaprastai skanaus produkto mėgėjams tai nėra taip svarbu. Arbūzas yra vienas populiariausių ir skaniausių vaisių, kuriuos mėgsta beveik visi. Be to, arbūzas yra visiškai nekaloringas, užtat jame gausu vitaminų A ir C, taip pat ląstelienos ir kalio.

Pateikiame dar žiupsnį įdomių faktų apie arbūzus.

Arbūzai didina intelektualinį potencialą

Ar žinote, kad arbūzas didina žmogaus intelektualines galias? Mat arbūzas yra puikus vitamino B6 šaltinis, kuris yra gyvybiškai svarbus normaliai smegenų funkcijai. Be to, vandens kiekis (procentais) šiame skaniame vaisiuje yra lygiai toks pat kaip mūsų galvos smegenyse.

Arbūzuose gausu vandens

91,5 proc. arbūzo sudaro vanduo, o tai reiškia, kad šis vaisius gali padėti išvengti dehidratacijos. Valgyti arbūzo arba kasdien gerti arbūzo sultis - štai vienas iš skaniausių būdų atsigaivinti karštą vasarą!

Arbūze yra 40 proc. daugiau likopeno negu šviežiuose pomidoruose

Puodelyje arbūzo yra 1,5 karto daugiau likopeno negu dideliame šviežiame pomidore. Likopenas yra galingas antioksidantas, kuris neutralizuoja laisvuosius radikalus, kenkiančius organizmo ląstelėms, ir gali sustiprinti imuninę sistemą. Be to, arbūzas - galingas antioksidantas, ir jį vartojant mažėja vėžio rizika.

Geltonieji arbūzai

Arbūzai būna įvairių rūšių. Jei norite paragauti ką nors nauja, jus galbūt sudomins „Geltonasis Krimsonas“. Šis geltonos rūšies arbūzas pasižymi saldžiu, medų primenančiu skoniu, kuris patinka daugumai jo paragavusių žmonių.

Arbūzas naudingas akims

Arbūze gausu vitamino A, kuris reikalingas akims - gerina regėjimą ir apsaugo akis nuo įvairių infekcijų. Kasdien suvalgykite apie 100 g arbūzo, kad akys būtų sveikos, o regėjimas - aštrus.

Arbūzų sultys gali sumažinti raumenų skausmą

Daugybė tyrimų rodo, kad arbūzų sultys gali padėti sumažinti raumenų skausmą, taigi tai yra puikus gėrimas po labai varginančios treniruotės. Mat arbūze yra ypač daug citrulino, kuris gerina arterijų funkciją ir mažina arterinį spaudimą. Jei jums skauda raumenis, pasistenkite gerti daugiau arbūzų sulčių.

Arbūzai padeda mesti svorį

Valgyti arbūzo - tai taip pat skanus būdas išvalyti organizmą ir numesti keletą nepageidaujamų kilogramų. Kaip minėta anksčiau, arbūzas yra labai nekaloringas ir turi labai daug vandens, o tai padeda kovoti su antsvoriu. Arbūzas labai tinka kokteiliams gaminti, jis yra tinkama užkanda tarp pagrindinių valgymų, kad organizmas gautų daug mineralinių medžiagų ir vandens. 

Arbūzas apsaugo nuo ultravioletinių spindulių

Arbūze yra daug likopeno, karotinoidų, kurie pasižymi antioksidacinėmis savybėmis. Likopenas padeda apsaugoti žmogaus odą nuo ultravioletinių spindulių, saulės nudegimų ir odos vėžio. Dėl šios svarbios priežasties arbūzą verta įtraukti į kasdieninį valgiaraštį.

Mėgaukitės šiuo skaniu ir sveiku produktu, dėkite arbūzo į salotas ir kokteilius.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder