Apie žvynelinę - iš specialistų lūpų

Apie žvynelinę - iš specialistų lūpų

Šį penktadienį, spalio 27 d., Klaipėdos universitetinė ligoninė (KUL) kviečia visus norinčius į renginį, skirtą Pasaulinei žvynelinės dienai.

Spalio 29-ąją bus minima Pasaulinė žvynelinės (psoriazės) diena. KUL Infekcinių ligų departamento vadovė, gydytoja dermatovenerologė Jolanta Česienė sakė, kad gydymo įstaigos, specialistai šią dieną bando įvairiais būdais atkreipti dėmesį į šią ligą.

"Norima priminti, kad sergantieji šia liga yra tokie pat kaip ir mes, kad liga neužkrečiama, nepaisant sergančiųjų išvaizdos, išbėrimų ir panašiai", - pabrėžė J. Česienė.

Penktadienį 12 val. į ligoninės konferencijų salę (pagrindinis korpusas, 2 a.) kviečiami atvykti visi, kuriems įdomi žvynelinės tema. Renginys nėra mokslinis, tad pranešimai bus labiau pažintiniai, skirti ne specialistams, o visuomenei, pacientams, jų artimiesiems, slaugantiems sergančius ir visiems kitiems, kurie nori daugiau sužinoti apie ligą.

"Pranešimus skaitys gydytoja dermatologė ir gydytoja reumatologė, nes liga pažeidžia ne tik odą, bet ir sąnarius. Visuomenės sveikatos biuras parengė pranešimą apie dietą ir gyvenimo kokybę sergant žvyneline", - renginio esmę nupasakojo J. Česienė.

Renginyje savo patirtimis dalinsis ir dvi pacientės, jau ilgus metus gyvenančios su psoriaze. Numatoma renginio trukmė - apie 1,5 valandos.

Žvynelinė yra lėtinė uždegiminė odos liga, kuri sukelia nemalonios išvaizdos pleiskanojančius kūno odos, galvos plaukuotosios dalies ir nagų pažeidimus. Žvynelinė iki 15 proc. pažeidžia sąnarius - jie ištinsta, deformuojasi, todėl sergantįjį vargina skausmai, darosi sunku judėti. Ligai progresuojant, pacientai gali tapti neįgalūs. Sergančiajam žvyneline daug pinigų tenka išleisti vaistams.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder