A. Veryga: mirusiųjų tyrimai taps prioritetu

A. Veryga: mirusiųjų tyrimai taps prioritetu

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga teigia, kad mirusių asmenų tyrimai dėl koronaviruso taps prioritetu. Pasak jo, šiuo metu mirusiųjų artimieji skundžiasi, kad tyrimų rezultatų reikia ilgai laukti.

„Kas buvo konstatuota, kad mirusių žmonių tyrimai būtų išskiriami ir prioritetizuojami, kad artimiesiems netektų laukti. (...) Nes dabar juos ir atsekti buvo sudėtinga, kuomet bendroje krūvoje, atskirai mėgintuvėliai nebuvo pažymimi kažkaip ypatingai, tai buvo tų problemų pačioje Ukmergėje. Kuomet artimieji skundėsi, kad teko palaukti“, – teigė ministras.

Šiuo metu, pasak ministro, tyrimų laikas priklauso nuo laboratorijos apkrovimo. Todėl tiek medikams, tiek pacientams tyrimų rezultatų gali tekti laukti skirtingą laiką.

„Įvairiai, priklauso į kurią laboratoriją yra nuvežama. Šiandien kaip tik buvo duoti pavedimai peržiūrėti logistiką, nes laboratorijos skirtingai užsikrauna ir turi skirtingus pajėgumus. Didesniuose miestuose jų daugiau yra paimama. Žiūrima, kaip dabar pagelbėti, tuos testus pervežti iš vienos laboratorijos į kitą, kad jie nelauktų, nes skirtingi laikai yra“ , – teigė A. Veryga.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder